Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia a plecat neînvinsă din Spania: Premieră nedorită la Euro 2020

Suedia a plecat neînvinsă de la Sevilla, după un meci care a consemnat o premieră nedorită la Euro 2020: niciuna dintre echipe nu a putut să marcheze.

Pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020, Spania a dominat autoritar, dar nu a reușit să treacă de defensiva suedeză.

Spania a condus un adevărat asediu, dar reduta scandinavă a rezistat, în ciuda unui raport de 17-4 pentru iberici la şuturile la poartă (5-0 pe poartă) şi a unei posesii covârşitoare (75% pentru La Roja, 25% Suedia).

Sarabanda ocaziilor selecţionatei pregătite de Luis Enrique a început cu un şut al lui Olmo peste poartă de la 17 metri (7). Portarul Olsen a avut un reflex salvator (16), la lovitură de cap a aceluiaşi Olmo.

Koke a trimis de două ori peste poartă din poziţii foarte bune (23, 29), iar Morata a irosit o ocazie uriaşă (38), după o eroare a lui Danielson, atacantul spaniol şutând pe lângă poartă de la 12 metri, faţă în faţă doar cu Olsen.

Suedia putea da lovitura în finalul primei reprize, la singura sa fază de atac, când Isak s-a bătut cu întreaga apărare gazdă, a tras din unghi, iar mingea a fost deviată de Marcos Llorente în bară (41).

Chiar înainte de pauză, Olsen a fost nevoit să se întrebuinţeze la şutul lui Olmo de la 22 de metri (45).

În partea secundă, spaniolii şi-au creat mai puţine ocazii clare de gol, iar la prima dintre ele Morata a tras pe lângă ţintă de la 16 metri (50).

Suedia a mai ratat o ocazie imensă (61), prin Berg, care a trimis peste poartă din doar 5 metri, la centrarea lui Isak.

Danielson a blocat salvator un şut al lui Olmo (73), Olsen a fost providenţial la lovitura de cap a lui Moreno, după centrarea lui Sarabia (90). Sarabia a fost lipsit de reacţie la centrarea lui Jordi Alba, iar mingea l-a lovit pe mijlocaşul ofensiv al lui PSG şi a fost prinsă de Olsen (90+3).

Spania confirmă astfel debuturile dificile de turnee majore, având o singură victorie în ultimele sale şase meciuri de deschidere.

Pentru Suedia este primul meci egal din ultimele 18 partide internaţionale, precedentul fiind tot contra Spaniei, în preliminariile EURO 2020.

Pedri a devenit cel mai tânăr internaţional spaniol care joacă la un turneu final de Campionat European, la vârsta de 18 ani şi 201 zile.

Suedia a primit un singur gol în cele şase meciuri susţinute în 2021.

Spania: Simon - M. Llorente, P. Torres, Laporte, Alba - Pedri, Rodri (Alcantara '66), Koke (Fabian Ruiz '87)- F. Torres (Oyarzabal '74), Olmo (Moreno '74), Morata (Sarabia '66). Selecţioner: Luis Enrique

Suedia: Olsen - Lustig (Krafth '75), Lindelöf, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson (Cajuste '83), Ekdal, Forsberg (Bengtsson '84)- Berg (Quaison '68), Isak (Claeson '69). Selecţioner: Janne Anderson

Meciul a fost arbitrat de slovenul Slavko Vincic.

În celălalt meci al grupei, Slovacia a învins Polonia, scor 2-1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.