Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suferi de hemoroizi? 5 sfaturi ca să ai o vacanță fără griji

Printre persoanele care nu au voie să ignore îndemnurile doctorilor se numără și cei care suferă din cauza hemoroizilor - inflamațiile venelor de la nivelul rectului inferior și anusului - mai ales în cazul în care vor să petreacă o vacanță fără griji.

Doctorul Dan Andronesi, medic primar chirurg la clinica de proctologie OK Medical, a oferit, potrivit adevarul.ro, sfaturi prețioase pentru cei care astfel de probleme le afectează starea de bine.

Consumul de condimente poate declanșa o criză hemoroidală. Aveți grija ce alegeți din meniurile bogate ca să nu vă stricați vacanța”, spune doctorul Andronesi.

Alcoolul poate duce și el la crize pentru cei suferinzi de hemoroizi. Un concediu ideal pentru acești pacienți este unul cu cât mai puțin alcool, ne sfătuiește specialistul.

Șofatul pe distanțe lungi le poate înrăutați starea celor au hemoroizi. „Faceți cât mai multe pauze!”, este de părere medicul.
Orice persoană care știe că are probleme din cauza hemoroizilor nu trebuie să plece  în concediu fără laxative și  antibiotice intestinale. Constipația și diareea favorizează crizele”, adaugă dr. Andronesi.

Este important să nu ne îngrășăm în vacanță - greutatea în exces poate mări presiunea pe venele pelviene ceea ce favorizează apariția hemoroizilor sau înrăutățirea stării celor deja existenți.

Sedentarismul nu este bun nici el, trebuie să ne mișcăm mult și sa ne hrănim sănătos, chiar daca totul ne îndeamnă la leneveală și exces”, afirmă doctorul Andronesi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.