Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumă COLOSALĂ plătită de Agenția care a declanșat criza economică

criza-310x165

Agenţia de rating Moody's a acceptat să plătească 864 de milioane de dolari pentru a stinge procesele intentate după evaluarea eronată a titlurilor imobiliare, care a contribuit la declanşarea crizei financiare din 2008, transmite AFP. 

Departamentul american al justiţiei a anunţat vineri un acord între corporaţia-mamă Moody's şi subsidiarele acesteia, pe de o parte, şi 21 de state americane, plus departamentul justiţiei, pe de altă parte. Conform înţelegerii, agenţia va vărsa suma menţionată, recunoscând doar faptele, dar nu şi vreo încălcare a legii sau vreo responsabilitate financiară. 

"După o analiză atentă, Moody's a ajuns la concluzia că acordul, care elimină riscuri legale istorice semnificative şi evită costuri şi incertitudini legate de continuarea anchetelor şi proceselor este în interesul companiei şi al acţionarilor", se arată într-un comunicat al agenţiei. Din totalul menţionat, statele şi Districtul Columbia îşi împart 426,3 milioane de dolari, iar Departamentul Justiţiei primeşte 437,5 milioane de dolari ca amendă civilă. 

Bill Bayer, adjunct al procurorului general al SUA, citat de DPA, a declarat că "Moody's şi-a încălcat propriile standarde de rating al creditelor şi nu şi-a respectat angajamentul de transparenţă înaintea Marii Recesiuni". Agenţia s-a angajat ca pe viitor să se conformeze unor noi măsuri care să asigure integritatea calificativelor financiare pe care le acordă, a precizat el. 

Ancheta asupra practicilor Moody's a durat câţiva ani. Standard and Poor's, una din agenţiile concurente, a acceptat în 2015 o amendă de 1,37 de miliarde de dolari pentru inducerea în eroare a investitorilor cu privire la calitatea creditelor imobiliare, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.