Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summit intercoreean: Kim Jong-Un va trece pe jos linia de demarcaţie militară dintre Nord şi Sud (Seul)

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va trece pe jos linia de demarcaţie militară care separă cele două Corei, pentru a participa la summitul istoric de vineri, a informat joi preşedinţia sud-coreeană citată de agenţia EFE, scrie agerpres.ro

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, îl va aştepta pe omologul său de cealaltă parte a demarcaţiei la ora locală 9,30 (0,30 GMT), ambii şefi de stat urmând să fie însoţiţi de o gardă de onoare până la Casa Păcii, clădirea care va găzdui reuniunea şi care este situată în partea sudică a frontierei militarizate intercoreene. 

În acest fel, Kim Jong-Un va deveni primul lider nord-coreean care păşeşte pe pământ sud-coreean de la finalul Războiului din Coreea (1950-1953), care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace, notează EFE. 

Seulul a informat totodată că, după o ceremonie de bun-venit şi o scurtă discuţie informală, la ora locală 10,30 (1,30 GMT) va începe prima rundă a summitului. 

Între cei nouă delegaţi desemnaţi de Phenian se numără preşedintele onorific al ţării, Kim Yong-Nam, ministrul de Externe, Ri Yong-Ho, şi sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, care ocupă funcţia de director de propagandă şi care a realizat în februarie a realizat o vizită în Sud pentru a facilita apropierea. 

După sesiunea de dimineaţă, ambii lideri vor planta un copac, într-o ceremonie simbolică, vor lua prânzul separat şi se vor întoarce la discuţii, iar la finalul reuniunii vor semna un acord şi vor face un "anunţ", după cum a explicat un purtător de cuvânt al Seulului. 

Recepţia de final va începe la ora 18,30 (9,30 GMT) şi va fi urmată de o ceremonie de rămas-bun care va încheia summitul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.