Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul G20: Separarea lumilor a fost deja negociată. Situație ÎNGRIJORĂTOARE pentru România / FOTO

en.xinfinance.com
summit g20

Analiză îngrijorătoare pentru România. Cozmin Guşă a declarat, în exclusivitate, la Realitatea Tv, că în opinia sa, la Summit-ul G 20 separarea lumilor a fost deja negociată şi a subliniat că a fost o bipolarizare a deciziilor, între SUA şi Rusia.

Pe de altă parte, Cozmin Gușă a mai spus că Barack Obama a fost stingher la summit şi a punctat relevanţa întâlnirilor bilaterale dintre liderii mondiali.

Coreea de Nord, gest provocator în timpul Summitului G20

"Episodul deloc întamplator si stanjeitor cu Barack Obama în partea de primire, fiind relevant mai ales pentru cei care cunosc bine tipicăreala diplomatică. De asemenea felul în care Obama s-a comportat, usor stingher, puţin izolat şi cu o voce mai puţin auzită puţin auzită, nu am auzit nimic semnificativ. (....)Apoi, sigur polarizarea şi bilateralele care au existat ne spun foarte multe: de la poza pe care aţi prezentat-o pe ecran,  în care într-un mod simblic Putin şi l-a pus în stânga pe Erdogan, şi Obama pe  Angela Merkel, în stânga astfel incât cei doi, care au dat semne de nervozitate în ultima vreme să îl încadreze pe preşedintele Chinei, în calitate de invitat de onoare, spune mult despre felul în care bipolarizarea deciziilor dintre SUA şi Rusia se desfăşoară în acest moment", a mai spus Guşă.

Vezi și: Cioloş uimeşte din nou: Cum a fost surprins în avionul spre Munchen/ FOTO

Vezi și: Băsescu face declarații ȘOC: Grupări mafiote vizau asasinarea mea. Se pregătea răpirea fiicei mele

Consultantul a mai adăugat că din câte a văzut, Vladimir Putin a fost vedeta summit-ului şi a punctat că liderii europeni nu au discutat subiectul Ucraina sau Crimeea, în timp ce Theresa May, premierul britanic, a spus că nu va discuta despre Brexit. Acesta a mai afirmat că s-au discutat multe detalii fără conţinut, dar nu s-au discutat adevăratele probleme ale omenirii.

Totodată, Cozmin Guşă a mai afirmat că România este nepregătită în materie de politică externă şi a precizat că nu vede pe ce lideri ne putem baza într-o situaţie de criză, fapt care este îngrijorător pentru România.

Stela Popescu a RECUNOSCUT: Și-a înșelat soțul. SURPRIZA este, însă, cu cine?

"Când vine criza peste tine trebuie tu ca ţară sa ai garantia unor relatii bilaterale sau trilaterale, pe care să le administreze.  Nu văd pe cine ne-am baza, într-un anumit joc care, foarte repede, în politică, el se se va amplifica, dar noi nu avem cum sa ii facem faţă pentru că nu avem suflu. Atleţii noştri politici nu sunt pregătiţi să alerge, nu ştiu să facă sprint-uri, nu i-a supus nimeni la probe. Îi vedeţi pe cei din actualul Guvern că ar fi în stare să administreze ceea ce se pregăteşte în spatele uşilor de la bilateralele de la acest summit?", a încheiat Guşă.

Totodată, acesta a mai adăugat că anumite subiecte nu au fost discutate de către UE în cadrul summit-ului, printre care: Siria, Ucraina, Crimeea sau chiar BREXIT.

content-image

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.