Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suntem în PERICOL? Omisiunea lui Donald Trump, la summitul NATO: ȘOC enorm pentru membri

trump si putin

Joi, la summitul NATO de la Bruxelles, preşedintele american, Donald Trump, nu a promis ferm sprijinul Statelor Unite în cazul unei agresiuni împotriva partenerilor europeni, observă agenţiile de presă internaţionale.

Trump este primul preşedinte american din ultimii aproape 70 de ani care nu a promis explicit aplicarea Articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic, potrivit căruia aliaţii intervin militar în sprijinul oricărui stat membru NATO atacat din exterior, a subliniat cercetătorul Thomas Wright de la Institutul Brooking's, citat de AFP. "Este un şoc enorm pentru membrii NATO", a scris el pe Twitter, şi a adăugat că preşedintele rus, Vladimir Putin, va fi încântat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

Reuters remarcă de asemenea omisiunea lui Trump şi transmite că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susţinut cu toate acestea că preşedintele american "a fost clar în ceea ce priveşte angajamentul său faţă de NATO", precum şi în mesajul către toţi aliaţii că trebuie să îşi respecte promisiunile de a creşte cheltuielile militare.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.