Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supărat că nu reușește să-și impună oamenii în fruntea sistemului sanitar din Capitală, USR PLUS a pornit un atac media la adresa Primarului General

USR PLUS

Pe principiul ”Hoțul strigă hoții”, organizația USR PLUS București îl acuză pe primarul Nicușor Dan că organizează concursuri aranjate pentru posturi de conducere din cadrul ASSMB. Asta în timp ce emisarii acestei organizații sunt într-un proces agresiv de racolare a tot ce înseamnă funcții de management din sistemul sanitar din Capitală!

Astfel, oameni care se prezintă că sunt trimișii viceprimarului Horia Tomescu (responsabil de activitatea sistemului de Sănătate din Capitală) îi abordează pe directorii de spitale din București promițându-le că, dacă vor trece de partea USR PLUS, își vor păstra funcțiile. Persoane din conducerea spitalelor care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au relatat că acest tip de abordare i-a siderat pur și simplu, având în vedere faptul că USR PLUS clamează la nivel public nevoia unui nou tip de politică în România.

Printre ”emisarii” viceprimarului USR PLUS trimiși la racolat de manageri din sistemul sanitar din Capitală ar fi personaje precum Oana Sivache și Bogdan Ștolică. Despre Oana Sivache, angajată la Serviciul suport spitale din cadrul ASSMB, se știe că este omul de încredere a baronului PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. La rândul său, Bogdan Ștolică este managerul Spitalului Sf. Luca, ținut în această funcție până acum.

De notat că și Sivache și Ștolică sunt personaje înșurubate în funcții de conducere de către PSD. Cu toate acestea, USR PLUS nu are nicio reținere să-și asume aceste personaje și să le mențină în cercul său de influență.

Miza războiului lansat de USR PLUS, banii din Sănătate

Politica de racolare a funcțiilor de conducere din spitalele din Capitală și de la nivelul ASSMB are în spate o miză financiară uriașă. Este vorba de bugete de sute de milioane de lei care merg către acest sistem din Capitală și pe care USR PLUS vrea să le controleze în anii următori prin oamenii săi.

Obsesia noului președinte al USR PLUS din București, de a controla tot ce mișcă în sistemul de Sănătate din România nu este de ieri de azi. Este cunoscut faptul că în cele două mandate de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a reușit să instaleze în funcții-cheie oameni pe care îi controlează și în prezent.

După ce a fost demis din funcția de ministru al Sănătății, atenția liderului USR PLUS din București s-a mutat pe sistemul sanitar din Capitală. Surse din partid ne-au relatat faptul că, la nivelul organizației, s-au dat directive explicite ca reprezentanții USR PLUS selectați de Vlad Voiculescu și Horia Tomescu să-și pregătească CV-urile pentru a candida pe posturile de conducere din cadrul ASSMB și a spitalelor din Capitală.

Marele deranj a intervenit în momentul în care Primarul General a decis să organizeze concursuri ”pe bune” pentru aceste funcții. Din acel moment, USR PLUS a dat liber ”Jihadului” mediatic, încercând să acrediteze ideea că, de fapt, Nicușor Dan este cel care organizează concursuri aranjate. În realitate, lucrurile sunt, așa cum am arătat mai sus, tocmai invers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.