Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super-campanie de vaccinare - Chile a vaccinat peste un milion de locuitori în şase zile

The Straits Time
chile vaccin covid

Chile a depăşit marţi un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19, la şase zile de la începerea procesului de vaccinare în masă a persoanelor în vârstă, după ce personalul medical a fost deja vaccinat începând cu luna decembrie, informează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: CUTREMUR MONDIAL Angela Merkel l-a MITUIT pe Donald Trump cu 1,2 miliarde de dolari / DOCUMENT

În Chile au fost vaccinate în total 1.025.580 de persoane, dintre care 376.519 sunt persoane cu vârsta de peste 78 de ani.

Autorităţile chiliene au achiziţionat patru milioane de doze de vaccin de la laboratorul chinez Sinovac, potrivit informaţiilor furnizate de ministerul chilian al sănătăţii.

'Astăzi am depăşit un milion de persoane vaccinate. Avem un milion de motive pentru a ne bucura', a declarat preşedintele Sebastian Pinera pe contul său de Twitter.


Sâmbătă, se depăşise pragul de 550.000 de vaccinări.

Obiectivul guvernului chilian este de a imuniza cinci milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie şi de a ajunge până în iulie la vaccinarea a 15 milioane de locuitori, la o populaţie de 18 milioane.

Chile a început vaccinarea personalului medical în decembrie, când a primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNtech.

În această ţară latino-americană s-au înregistrat până acum 758.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 19.000 de decese provocate de COVID-19.

Autorităţile chiliene au încheiat acorduri pentru achiziţionarea a aproximativ 36 de milioane de doze de vaccin cu Pfizer, Sinovac, Johnson&Johnson şi AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.