Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Superbugetarul' rămâne fără una din funcțiile de la stat

salariu

Digi24:

Bugetarul cu cele mai multe funcţii la stat a pierdut una dintre ele. Săptămâna viitoare, mai precis, va înceta contractul lui Bogdan Stănescu la Ministerul Energiei.

Instituţia nu a mai prelungit detaşarea acestuia de la Banca Naţională, din cauza unui posibil conflict de interese, analizat şi de Agenţia Naţională de Integritate.
Potrivit unui raport al Corpului de control al ministerului, Bogdan Stănescu este membru în consiliul de administraţie al Oil Terminal, dar şi administrator special al Oltchim. Asta, în condiţiile în care combinatul din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, are datorii către Oil Terminal.
Bogdan Stănescu a intrat în atenţia presei după ce, de-a lungul timpului, ar fi avut peste 25 de funcţii în companii şi instituţii ale statului, ocupând inclusiv un post de consilier al viceguvernatorului Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu.

Evenimentul Zilei:

Deputatul Theodor Paleologu va aborda cursa electorală pentru Parlament într-o manieră inedită.
Conform epochtimes-romania.com, cel care intrat în dizgraţia conducerii PNL după ce şi-a exprimat opiniile despre gestionarea alegerilor locale în Bucureşti, vrea să fie un "candidat liberal disident".
"Nu vizez un scor fabulos. Mă adresez acelor oameni care sunt preocupaţi de cultură, de educaţie şi care se uită şi la ce se întâmplă în jur, în lume. Astea sunt domeniile mele, cultura, educaţia şi diplomaţia. Unii îmi reproşează că nu vorbesc în plenul Parlamentului, eu am convingerea că nu are rost să vorbeşti în plen dacă nu te pune partidul să vorbeşti, căci plenul nu are nicio importanţă asupra deciziei şi asupra votului.
În schimb sunt foarte activ în comisia parlamentară de cultură. În faţa alegătorilor, eu pot spune că vor avea un deputat membru în comisia de cultură şi activ şi competent. În orice comisie sunt câţiva oameni care se pricep şi restul se iau după ei, aşa sunt şi eu în comisia de cultură" , a adăugat deputatul într-o conferinţă de presă susţinută recent.
Susţinător al lui Nicuşor Dan la alegerile locale, Paleologu nu se gândeşte să candideze pe listele acestuia pentru un loc în Parlament: "În primul rând că nu m-a invitat (să candidez pe listele lui n.r.), e un prim motiv. Ne ştim de multă vreme de când am intrat la École Normale Supérieure unde am şi organizat lucruri împreună, am creat asociaţia studenţilor şi doctoranzilor Români din Franţa, i-am oferit să fie directorul direcţie de cultură Bucureşti. Nu pot să mă duc peste el neinvitat şi nu am aşteptat nicio secundă o recompensă pentru susţinerea mea la locale şi nici nu e normal să aştepţi ceva înapoi.
Pe de altă parte, mi se pare că USR e cam vag din punct de vedere doctrinar, nu este o critică, este o strategie poate câştigătoare. Nu am avut nicio ezitare să votez Nicuşor Dan la alegerile locale pentru că îl ştiu de multă vreme şi de fiecare dată când văd ceva în neregulă cu o construcţie sau o demolare îl sun pe Nicuşor Dan. Pentru chestiuni de politică urbană ştiam la ce să mă aştept de la el şi calitatea principală a lui Nicuşor Dan este previzibil şi perseverent pe anumite linii.
Am tot spus în ultimele luni că USR- ul e totuşi de dreapta. Unii spun: "ba nu, că e de stânga", eu răspund mereu cu o glumă franţuzească. Francezii zic o glumă, "centristul este ca încornoratul satului, toată lumea ştie că este de drepta în afară de el." Aşa cred eu că e şi cazul USB-ului, ceea ce a fost un argument în plus pentru a-l vota când era toată dezinformarea PNL-ului că USB e un iepuraş al PSD, o inadmisibilă şi odioasă deformare lansată de Cezar Preda. Există potenţial în acest partid pentru a fi o forţă de dreapta, dar e încă doar un potenţial. (…) În rest, sunt favorizat de faptului că alegerile sunt la scara Bucureştiului şi că îmi trebuie doar 3,6% din voturi. Cred că pot obţine 3,6%! Chiar dacă mă votează doar cei cărora le place festivalul Enescu şi tot intru în Parlament."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.