Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supercupa Europei: Chelsea vs. Villarreal

UEFA
supercupa europei

Câștigătoarele Ligii Campionilor și Europa League se întâlnesc miercuri seara în Supercupa UEFA. Partida are loc pe Windsor Park din Belfast, cu începere de la ora 20:00. Chelsea a învins-o pe Manchester City în finala Ligii Campionilor, iar Villarreal pe Manchester United în Europa League.

Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, se confruntă cu o dilemă de selecție pentru confruntarea de miercuri cu Villarreal. El va avea de ales între jucătorii titulari ai echipei, care s-au întors recent din pauza de vară, după ce au participat la Euro 2020, sau jucătorii din linia a doua, care au participat la întreaga perioadă de pregătire din pre-sezon, potrivit mediafax.ro.

El a spus, citat de skysport.com, că este probabil ca acei jucători care au revenit târziu la antrenamente să nu joace toate cele 90 de minute, la Belfast.

În istoria trofeului, Chelsea a câștigat Supercupa în 1998, după ce a câștigat Cupa Cupelor UEFA. Londonezii au pierdut apoi cele trei participări ulterioare, în 2012, 2013 și 2019.

Villarreal va participa pentru prima dată în Supercupă. Ultimii câștigători spanioli ai trofeului au fost cei de la Atletico Madrid, în 2018.

Villarreal va fi lipsită de extrema Samuel Chukwueze, care continuă să se recupereze după o accidentare la șold suferită în confruntarea cu Arsenal în semifinalele Europa League, în timp ce Dani Parejo va lipsi și el din cauza unei probleme musculare.

Problemele generate de COVID 19 au limitat și alte opțiuni ale lui Unai Emery și rămâne de văzut dacă Etienne Capoue, Francis Coquelin, Geronimo Rulli și Vicente Iborra vor fi prezenți miercuri în echipă.

De partea londonezilor, Mateo Kovacic, câștigător de două ori a Supercupei, pe când era la Real Madrid, a declarat că își dorește să aducă trofeul înapoi pe Stamford Bridge.

"Acest club este despre victorie, despre câștigarea titlurilor", a spus el. "Suntem aici pentru a face acest lucru și mâine avem prima oportunitate de a ridica un trofeu. Vom face totul pentru a fi la cel mai înalt nivel al nostru, pentru a concura împotriva unui mare adversar și pentru a câștiga primul nostru meci din acest sezon.

Chelsea este un club care este obișnuit să câștige trofee și care în fiecare an concurează pentru câteva trofee, iar această echipă tânără a arătat în ultimul an că putem realiza lucruri mari și sunt sigur că nu ne vom opri aici.

Suntem o echipă tânără, care are poftă de titluri, care vrea să câștige titluri și trebuie să ne concentrăm pentru ca mâine să îl ridicăm pe primul din acest sezon.", a spus Mateo Kovacic la conferința de presă dinainte de meci.

Unai Emery, antrenorul lui Villarreal, a spus la rândul lui: "Jucăm pentru a câștiga un nou titlu. Am câștigat strălucitoarea cupă Europa League și acum ne confruntăm cu câștigătoarea Ligii Campionilor, cu cel mai bun club din lume. Acest lucru trebuie să ne dea un plus de motivație și dorință și să o luăm ca pe o provocare, pentru a vedea unde ne situăm în acest sezon, deoarece urmează să jucăm în Liga Campionilor."

Raul Albiol, fundașul lui Villarreal: "Cred că la acest nivel, toate echipele au un respect imens, mai ales când joci o finală. Noi îi respectăm, așa cum și ei ne respectă pe noi. Echipele care au câștigat cele două turnee sezonul trecut joacă între ele, așa că cred că va fi un meci frumos de jucat. Evident, va fi un meci dificil pentru noi, deoarece jucăm împotriva câștigătoarei Ligii Campionilor, dar nu va fi un meci ușor nici pentru ei. "

Manu Trigueros, mijlocașul lui Villarreal: "Am avut un pre-sezon complicat cu tot ce ni s-a întâmplat, dar suntem pregătiți. Aceasta este echipa disponibilă pentru a juca, cu jucători care vor garanta cel mai bun meci posibil. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, dar suntem nerăbdători și entuziasmați să facem un meci bun și sperăm să câștigăm trofeul."

Statistici

Acesta va fi cel de-al 50-lea meci al lui Chelsea împotriva unor adversari spanioli în competițiile europene (W20 D17 L12), dar prima dată când se confruntă cu Villarreal în competiție.

Villarreal este neînvinsă în ultimele 15 meciuri disputate în competiția europeană (W12 D3), cele mai recente trei meciuri fiind disputate împotriva unor adversari englezi, în sezonul trecut al UEFA Europa League. A câștigat cu 2-1 la general în fața lui Arsenal, în semifinală, înainte de a învinge Manchester United, la penalty-uri în finală, după o remiză cu 1-1.

Chelsea a pierdut doar două din ultimele 12 meciuri disputate împotriva adversarilor spanioli în competițiile europene (W5 D5), fiind neînvinsă în cele șase întâlniri cu formații spaniole, în parcursul său de succes în UEFA Champions League în 2020-21 (W4 D2).

Acesta este cel de-al 18-lea meci consecutiv din Supercupa UEFA în care este implicată o echipă engleză sau spaniolă, 2003 fiind ultima dată când niciuna dintre ele nu a fost implicată (Porto - AC Milan 0-1). Pe parcursul celor 17 meciuri anterioare din Supercupa UEFA, trofeul a fost ridicat de o echipă spaniolă de 11 ori, și doar de două ori de cele din Anglia.

Chelsea va participa în 2021 pentru a cincea oară la Supercupa UEFA, de la prima victorie în 1998, în fața lui Real Madrid, albaștri nu au reușit să ridice trofeul, în nici una dintre ultimele trei încercări (1-4 cu Atlético Madrid în 2012, a pierdut la penalty-uri cu Bayern Munchen în 2013 și în aceeași manieră cu Liverpool în 2019).

Villarreal ar putea deveni a șasea echipă spaniolă diferită care câștigă Supercupa UEFA, ceea ce ar stabili un nou record pentru cele mai multe echipe diferite dintr-o singură națiune care au câștigat trofeul (recordul actual este de cinci, deținut atât de Spania, cât și de Anglia).

Édouard Mendy a dus Chelsea la nouă meciuri fără gol în UEFA Champions League în 2020-21, cel mai mare număr de meciuri fără gol reușite vreodată de un portar în sezonul de debut în competiție.

Gerard Moreno a fost implicat direct în 10 goluri, în 12 meciuri pentru Villarreal, în UEFA Europa League, în 2020-21 (șapte goluri, trei pase de gol). Doar trei jucători au fost implicați direct în mai multe goluri decât el în tot sezonul trecut din UEFA Champions League și Europa League - Bruno Fernandes (14), Erling Haaland (12) și Kylian Mbappé (11).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.