Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Superfemeia regimului comunist - muncitoare şi mamă eroină', expoziţie temporară la Muzeul Amintirilor din Comunism

Pinterest
Elena Ceausescu

„Superfemeia regimului comunist - muncitoare şi mamă eroină”, expoziţie temporară care arată cum era privită femeia de regimul comunist, este deschisă din 8 martie la Muzeul Amintirilor din Comunism din Braşov. Miercuri, MAdC le oferă cadou tuturor vizitatoarelor muzeului o ceaşcă de nechezol, pentru a completa experienţa călătoriei în trecut.

Expoziţia MAdC oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în istoria emancipării femeilor din România, umbrită de politica pro-natalistă a regimului comunist, şi le oferă o analiză a celor mai importante aspecte ale vieţii femeilor, scrie news.ro.

Cele 14 imagini monocrome şi color, reprezentând reclame, articole şi afişe ale vremurilor, oferă informaţii despre principalele roluri ale femeilor comuniste, în societate şi acasă, precum şi modul în care s-a cristalizat mitul superfemeii. Zugrăvită de propagandă, femeia comunistă este o mamă-eroină, o soţie devotată, o muncitoare zeloasă şi cetăţean care luptă pentru patrie.

Expoziţia temporară MAdC va fi deschisă publicului în intervalul 8 martie - 31 martie, între orele 10.00 şi 18.00, de marţi până duminică, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, din bulevardul Eroilor, numărul 19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.