Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterii lui Dinamo vor să împrumute clubul, după ce noul acţionariat a anunţat că nu poate achita datoriile

Asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" a anunţat, miercuri seara, că doreşte să împrumute clubul de fotbal Dinamo cu o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro şi să primească în schimb între 25 şi 30% din acţiuni după ce noua conducere spaniolă a grupării bucureştene a comunicat că nu are posibilitatea financiară de a achita datoriile restante, lucru care va duce la depunctarea echipei.

Într-un mesaj pe contul oficial de Facebook, asociaţia care deţine deja 20,6% din acţiunile clubului prin programul socios "Doar Dinamo Bucureşti" îi consultă pe suporterii cotizanţi în privinţa împrumutului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

"În urma discuţiei de ieri 24.11.2020 cu domnul Couto Lago Alejandro în calitatea sa de director general, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că Dinamo 1948 SA nu dispune de nicio sumă de bani pentru achitarea debitelor scadente către terţi. Având în vedere situaţia financiară a clubului de fotbal Dinamo 1948 SA şi faptul că acţionarul majoritar al societăţii, Lotus Perfect Products SRL (n.r. - societatea care administrează clubul de fotbal Dinamo), reprezentat de acţionarul unic domnul Fernandez Cortacero Pablo Manuel, nu are posibilitatea financiară de a susţine cheltuielile curente şi achitarea debitelor scadente către terţi, ce duce la depunctarea echipei cu 6 puncte în clasament şi imposibilitatea acesteia de a participa în cupele europene, vă propunem următoarele două soluţii, chiar dacă Asociaţia ''Peluza Cătălin Hîldan'' deţine doar 20,06% din acţiunile clubului:

- Acordarea imediată de către Asociaţia ''Peluza Cătălin Hîldan'' a unui împrumut în valoare de 150.000 euro echivalent în RON către Dinamo 1948 SA concomitent cu cumpărarea a 25% din acţiunile Dinamo 1948 SA de la firma Lotus Perfect Products SRL pentru suma de 1 leu. Pentru garantarea restituirii împrumutului solicităm instituirea unei ipoteci asupra tuturor acţiunilor deţinute de Lotus Perfect Products SRL la Dinamo 1948 SA în favoarea Asociaţiei ''Peluza Cătălin Hîldan'', ipotecă ce urmează a fi înscrisă în Registrul Acţionarilor alături de interdicţia de înstrăinare şi grevare.

- Acordarea imediată de către Asociaţia ''Peluza Cătălin Hîldan'' a unui împrumut în valoare de 200.000 euro echivalent în RON (150.000 euro imediat şi diferenţa până la data de 15.12.2020) către Dinamo 1948 SA concomitent cu cumpărarea a 30% din acţiunile Dinamo 1948 SA de la firma Lotus Perfect Products SRL pentru suma de 1 leu. Pentru garantarea restituirii împrumutului solicităm instituirea unei ipoteci asupra tuturor acţiunilor deţinute de Lotus Perfect Products SRL la Dinamo 1948 SA în favoarea Asociaţiei ''Peluza Cătălin Hîldan'', ipotecă ce urmează a fi înscrisă în Registrul Acţionarilor alături de interdicţia de înstrăinare şi grevare", se arată pe site-ul de socializare citat.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare face noi precizări! Cum funcționează vaccinul anti-COVID după ce a fost inoculat

Aceste două soluţii vor fi înaintate către membrii DDB pentru a fi votate în platforma www.programddb.ro, răspunsurile fiind aşteptate până, joi, la ora 10:00.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din cauza acestor probleme, antrenorul Cosmin Contra a anunţat că doreşte să plece, el iniţiind deja discuţiile cu conducerea clubului pentru rezilierea contractului său.

În situaţia în care datoriile nu vor fi achitate până la sfârşitul lunii noiembrie, FC Dinamo va fi sancţionată cu deducerea a 6 puncte în clasamentul Ligii I şi interdicţia participării în cupele europene, conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august noul acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.