Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supraimpozitarea pensiilor de serviciu ale magistraților intră în linie dreaptă în Parlament (video)

gov.ro
Alina Gorghiu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat luni, în Parlament, că Guvernul va trimite după-amiază în Parlament amendamentele la legea pensiilor de serviciu și că nu poate garanta că noua variantă va trece de CCR dar că în opinia sa sunt respectate atât rigorile din deciziile Curții cât și solicitările Comisiei Europene:

  • Vom avea un subiect important de discutat în Parlament în zilele care urmează, la nivel de premier și lider PNL au decis să intrăm cu amendamentele legate de pensiile de serviciu. Astăzi vor ajunge amendamentele formulate de Guvern, prin Ministerul Muncii și cu expertiza pe care noi ca MJ am pus-o la dispoziție pentru a fi identificate rigorile din deciziile CCR, amendamentele vor fi prezentate comisiilor de specialitate, ele mâine la ora 10.00 vor avea o ședință comună și sperăm ca după dezbaterile care vor avea loc vom avea cât de curând, sper eu în procedură accelerată și în plenul Senatului.
  • Cred că pot fi decizii considerate bune și sănătoase de CCR, dar de aici mai departe nu mai depinde de noi. Eu însă consider că această formă este îmbunătățită și respectă rigorile Curții (...) Niciodată nu poți să fii sigur de nimic, însă cred că această soluție este de echilibru. Interpretarea soluțiilor o va face CCR, dar momentul prin care România trece acum nu cred că trebuie să-l mai explic, avem nevoie de bifarea acestui jalon din PNRR.
  • Este o potecă îngustă între Comisia Europeană care cere impact și decizile CCR care solicită independența magistratului, sper că am găsit calea

Ministrul a evitat să comenteze amendamentele în sine spunând că ele au fost realizate de Ministerul Muncii, iar Ministerul Justiției „a oferit asistență tehnică” adică a venit cu paragrafe din deciziile CCR.

Gorghiu a precizat că „niciun magistrat nu va avea pensia mai mare ca salariul” și că impozitarea progresivă a pensiilor de serviciu necontributive este o idee a Ministerului Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.