Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Supraîncărcarea' a stat la originea naufragiului unor migranţi venezueleni, spune guvernul

realitatea.md
naufragiu

Guvernul Venezuelei a anunţat vineri că "supraîncărcarea" a provocat naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi venezueleni care încercau să intre ilegal în Trinidad şi Tobago, soldat cu circa 30 de morţi la începutul lui decembrie, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Principala cauză a naufragiului a fost supraîncărcarea ambarcaţiunii" din fibră de sticlă care transporta "41 de persoane pentru o greutate de aproape patru tone", în timp ce putea îmbarca numai "opt persoane pentru o greutate de maxim două tone", a afirmat Ministerul Internelor şi Justiţiei într-un comunicat.

Pe de altă parte, migranţii "nu dispuneau de veste de salvare, nici de echipamente de securitate necesare navigaţiei", în contextul în care în zona naufragiului marea era agitată cu valuri de doi până la trei metri din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit unui ultim bilanţ al autorităţilor, 29 de persoane au murit în naufragiu, la 6 decembrie, la circa 20 de kilometri în largul coastelor oraşului Guiria, în statul Sucre (nord-est). Apropiaţi ai victimelor au raportat vineri agenţiei France Presse că au fost găsite 34 de corpuri.

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a subliniat că această rută este utilizată de "mafia" traficanţilor de migranţi şi de fiinţe umane.

Până în prezent, două persoane au fost arestate în cadrul anchetei, proprietarul vasului, precum şi cel al terenului de unde pornit ambarcaţiunea, şi vor fi puse sub acuzare pentru "trafic ilegal de persoane şi asociere criminală".

Ministerul public a mai cerut arestarea a şapte membri ai Gărzii Naţionale pentru extorcare.

Potrivit ONU, peste cinci milioane de venezueleni şi-au părăsit ţara din 2015 din cauza gravei crize politice şi economice cu care se confruntă aceasta. Circa 25.000 dintre aceştia au fugit spre Trinidad şi Tobago, ţară insulară cu 1,3 milioane de locuitori.

Peste o sută de persoane au dispărut între 2018 şi 2019 în această periculoasă călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.