Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supraviețuire miraculoasă - Patru bărbați au traversat Atlanticul pe cârma unei nave

wikipedia.org
vas cargo

Patru nigerieni care doreau să ajungă în Europa au fost salvați în Brazilia după ce au supraviețuit 14 zile pe cârma unei nave care a traversat Oceanul Atlantic, potrivit Reuters.

Pasagerii clandestini s-au ascuns într-un spațiu îngust aflat deasupra cârmei unui cargo. Ei au avut provizii timp de 10 zile, iar în ultimele patru zile ale călătoriei au rămas fără mâncare și băutură. Bărbații au fost salvați de polițiștii din portul brazilian Vitoria și au povestit că au supraviețuit consumând apă de mare.

Ascunși deasupra cârmei, nigerienii au călătorit aproximativ 5.600 de kilometri și au fost șocați să afle că în loc să ajungă în Europa, au debarcat pe cealaltă parte a Atlanticului, în Brazilia. De aceea, doi dintre ei au ales să se întoarcă în Africa, în timp ce ceilalți doi au cerut azil politic în Brazilia.

Supraviețuirii au mai povestit despre riscurile călătoriei. Inițial, unul dintre nigerieni a plecat singur la drum și i-a întâlnit pe ceilalți trei în compartimentul de pe navă, unde ei erau deja ascunși. Odată ce nava s-a pus în mișcare, cei patru bărbați au făcut toate eforturile pentru a nu fi descoperiți de echipajul navei care i-ar fi putut arunca în apă. Ca să nu cadă în apă, bărbații au montat o plasă în jurul cârmei și s-au legat de ea cu o frânghie. De acolo, puteau să vadă „pești mari, inclusiv balene și rechini". Din cauza spațiului îngust și a zgomotului motorului, bărbații au dormit foarte puțin.

Cei doi solicitanți de azil au fost primiți într-un adăpost din Sao Paulo. Ei așteaptă decizia autorităților braziliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.