Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supravieţuitorii ciclonului Idai care a lovit sudul Africii se confruntă cu 'o bombă cu ceas': Epidemiile precum holera ar putea izbucni în orice moment

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Supravieţuitorii ciclonului Idai care a lovit sudul Africii se confruntă cu 'o bombă cu ceas': epidemii în cazul bolilor precum holera, a avertizat luni şeful Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), relatează AFP, potrivit https://www.agerpres.ro/.

În timp ce bilanţul victimelor ciclonului, care s-a abătut asupra Zimbabwe şi Mozambic în urmă cu zece zile, depăşeşte 700 de morţi, potrivit unui bilanţ departe de a fi definitiv, angajaţii umanitari depun eforturi pentru a-i salva pe supravieţuitori şi pentru a le trimite ajutor.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Secretarul general al FICR, Elhadj As Sy, a declarat, la întoarcerea din Mozambic, că există nevoi urgente în materie de igienă, apă curată şi salubritate.

'Stăm pe o bombă cu ceas', a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, explicând că există un 'risc ridicat de boli transmise prin apă', precum holera, tifosul şi malaria, aceasta din urmă fiind endemică în regiune, din cauza apei stătute, a lipsei de igienă, a corpurilor în descompunere şi a promiscuităţii în adăposturi.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Guvernul din Mozambic a identificat deja unele cazuri suspecte de holeră, însă acestea nu au fost încă confirmate, a declarat Sy, avertizând că o epidemie de holeră în urma unui astfel de dezastru nu ar fi surprinzătoare.

'Acesta este motivul pentru care am tras semnalul de alarmă. Multe dintre aceste boli reprezintă un risc crescut, însă ele pot fi evitate', a spus el.

Aproape două milioane de persoane au fost afectate de ciclon şi de inundaţiile din sudul Africii (Mozambic, Zimbabwe şi Malawi). Multe dintre ele şi-au pierdut locuinţele, recoltele şi chiar îmbrăcămintea.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda .

În oraşul Beira din Mozambic, supravieţuitorii se luptă pentru hrană şi îmbrăcăminte, în timp ce FICR încearcă să reunească membrii familiilor. Organizaţia a lansat un apel pentru strângerea a circa 27 de milioane de euro pentru a ajuta 200.000 de persoane din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.