Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surinam a decis revocarea deciziei de recunoaştere a independenţei Kosovo

twitter.com
kosovo

Statul Surinam, situat în nord-estul Americii de Sud, a decis să revoce decizia prin care recunoscuse independenţa Kosovo, a anunţat ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, potrivit postului de radio B92, preluat de agenţia de presă MIA. Nota referitoare la revocarea deciziei de recunoaştere a Kosovo a fost transmisă Belgradului luni de Ministerul de Externe din Surinam, a declarat vicepremierul sârb, subliniind că decizia a survenit 'după o muncă îndelungată şi multe discuţii'.

'Această decizie ne arată că trebuie perseverat şi discutat cu toată lumea, dacă vrem ca (problema) Kosovo să fie interesul nostru naţional', a afirmat Dacic. Dacă până în august 2012 'mai mult de 80 de state' recunoscuseră Kosovo, după această dată - când şefia diplomaţiei sârbe a fost preluată de Dacic -, 'numai cinci state' au procedat similar, a indicat el. 'Aceasta demonstrează că problema nu e încheiată, aşa cum spun unii', a mai arătat Dacic, anunţă Agerpres.

Potrivit ministrului sârb, decizia luată de Surinam nu este fără precedent. 'În cazul Kosovo, s-a întâmplat cu Sao Tome şi Principe, după o schimbare de guvern. Nu am obţinut acest lucru cu bani, nu e vorba de bani; nu am obţinut-o cu presiuni, nu dispunem de nimic cu care să exercităm presiuni, dar trebuie să perseverăm. Regret că mulţi dintre cei care ne-au fost prieteni în timpul (preşedintelui iugoslav) Iosip Broz Tito au recunoscut Kosovo, dar acum avem de-a face mai mult cu duşmani', a subliniat el.

Ministrul sârb a constatat, de asemenea, că situaţia creată prin încălcarea dreptului internaţional în cazul Kosovo 'se răspândeşte acum ca un virus'. 'Generaţia noastră nu va fi aceea care va vedea Kosovo obţinând un loc la ONU. Aceasta cu siguranţă nu se va întâmpla atât timp cât Rusia şi China nu îşi schimbă poziţia. Noi cu siguranţă nu vom susţine (Pristina). Au calculat greşit', a afirmat Dacic, subliniind că Pristina 'nu ştie că are de-a face cu un popor perseverent, principial şi uşor încăpăţânat'.

'Fac apel la toată diaspora să lucreze pentru ţară. Nu ne vom opri aici. La Bruxelles şi Washington mă blamează pentru că lucrez cel mai mult pentru acest scop. Noi facem, eu fac acest lucru pentru că este problema noastră cea mai importantă', a insistat Ivica Dacic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.