Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ - Cea mai mare fabrică de încălţăminte de după Primul Război Mondial a ieșit din insolvență. Ce datorii a plătit Clujana în ultimii 2 ani

insolventa

Fabrica de încălțăminte Clujana din Cluj-Napoca, societate care are acționar majoritar Consiliul Județean Cluj, a ieșit din insolvență după doi ani, perioadă în care a plătit datoriile de 16 milioane de lei.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că societatea Clujana a reușit și să crească volumul vânzărilor de produse sub brand propriu.

„Clujana SA, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar, a primit din partea Tribunalului Specializat Cluj decizia favorabilă privind închiderea procedurii generale a insolvenței și reinserția societății în activitatea economică. Pe parcursul ultimelor luni, conducerea Clujana a reușit să ducă la îndeplinire măsurile stabilite în baza planului de reorganizare realizat de administratorul judiciar și aprobat de adunarea generală a creditorilor și a reușit să achite datoriile acumulate de a lungul timpului, de 16 milioane de lei, dar și să crească volumul vânzărilor de produse sub brand propriu. Acest lucru s-a realizat prin cele două magazine din Cuj-Napoca, magazinul online și un magazin prin care încălțămintea produsă sub brand propriu este vândută în alte orașe”, au spus reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Munții Carpați, surprinși din centrul Capitalei! Fotografia splendidă care s-a viralizat pe rețelele de socializare

Ulterior ieșirii din procedura insolvenței, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administrație al Clujana SA, care va numi o conducere executivă, iar deciziile strategice ale fabricii nu vor mai trebui să treacă prin filtrul administratorului judiciar, al creditorilor și al judecătorului-sindic.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că, odată cu ieșirea din insolvență, Clujana este pregătită să concureze din nou, de la egal la egal, cu celelalte companii de profil de pe piață, „nemaifiind supusă rigorilor legii insolvenței”.

Fabrica a intrat în insolvență în ianuarie 2018, având, în prezent, 100 de angajați.

Clujana a fost înființată la Cluj în anul 1911 și a ajuns în anii 1980 cel mai mare producător de încălțăminte din România, cu peste 8000 de angajați. După 1999, fabrica a intrat în faliment și a fost închisă, iar în 2003, prin Hotărâre de Guvern, a fost preluată de Consiliul Județean Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.