Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de proporții: Diane James și-a anunțat demisia

www.blogs.spectator.co.uk
Diane James

Preşedinta Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP) Diane James şi-a anunţat marţi demisia, la numai 18 zile după ce preluase conducerea acestei formaţiuni politice anti-imigraţie de la Nigel Farage, transmite AFP.

Într-o postare pe Twitter, James a explicat: "Este evident că nu am suficientă autoritate, nici susţinerea tuturor colegilor mei membri ai Parlamentului European şi a liderilor partidului pentru a implementa schimbările pe care le consider necesare şi pe care mi-am bazat campania".

Citește și: Două case distruse în urma unei explozii, în New Jersey: Zece pompieri transportați la spital - FOTO

"Din motive personale şi profesionale, prin urmare, nu voi continua procesul electoral", a adăugat ea.

Diane James, în vârstă de 56 de ani, fostă purtătoare de cuvânt a UKIP, a fost desemnată la conducerea partidului în urma retragerii lui Farage.

Liderul campaniei pentru Brexit şi-a anunţat şi el demisia de la conducere prin surprindere, la câteva zile după ce britanicii au decis prin referendumul din iunie retragerea ţării lor din Uniunea Europeană. Farage a exclus eventualitatea revenirii în fruntea UKIP. "Nici pentru zece milioane de dolari", a declarat el agenţiei Press Association, preluate de AFP.

Un alt succesor la conducere ar putea fi eurodeputatul Steven Woolfe, exclus din alegerile interne pentru că şi-a depus dosarul 17 minute prea târziu, anunță Agerpres.

UKIP a ajuns a treia forţă politică din Regatul Unit, după conservatorii aflaţi la guvernare şi laburişti. Partidul naţionalist a obţinut la alegerile legislative din mai 2015 un singur loc de deputat, deşi a primit votul a 3,8 milioane de alegători, adică un procent de 12,6%, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.