Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZA din dosarul apropiatului lui Liviu Dragnea: Procurorii vorbesc despre 9 milioane de euro prejudiciu, dar suma e alta

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Ilie Dragne

Ies la iveală noi amănunte incredibile despre firma unuia dintre apropiaţii şefului PSD, Liviu Dragnea. Este vorba despre ferma de porci de la Salcia şi dosarul în care a fost implicat Ilie Dragne, cel care a şi fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori.

Citește și: RCS & RDS are probleme? Ce țară a devenit codebitor și garant pentru datoriile companie mamă

Parchetul General a anunțat că paguba totală calculată în dosar se ridică la aproape 9 milioane de euro. Potrivit documentelor, procurorii Parchetului General, alături de specialiști antifraudă, au ajuns la prejudiciul de câteva milioane de euro după ce au analizat activitatea a 38 de firme-fantomă, așa-numitele “fabrici de facturi”, conform sursazilei.ro.

Citește și: Râzi cu lacrimi! Mail intern: ce cuvinte au fost interzise românilor de o companie străină cu sediul în țara noastră

Anchetatorii ar fi pus cap la cap circuitele financiare generate de facturile emise de societățile fantomă şi au ieşit la iveală amănunte incredibile. Aceste firme au colaborat cu mai mulți beneficiari finali, adică societăți cu activitate reală, prejudiciul calculat în dosar reprezentând suma totală care a intrat în conturile tuturor celor 38 de entități emitente de facturi fără acoperire. Printre beneficiari, firme cu activitate reală, se regăsește și Romcip, ferma de porci deținută de Dragne. Dar, această din urmă societate, a avut relații comerciale cu singură societate din cele 38 verificate de anchetatori, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.