Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză din Rusia: Vaccinul împotriva Omicron va fi gata în 10 zile

omicron

"Nu va dura mai mult de zece zile pentru a face un vaccin împotriva noii variante SARS-CoV-2, Omicron" a declarat, luni, Alexander Gintsburg, directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, dezvoltatorul vaccinului împotriva Covid-19, Sputnik V.

"Lucrările experimentale privind un nou vaccin împotriva tulpinii Omicron nu vor dura mai mult de zece zile. În rest, va fi vorba doar despre documentația de reglementare, adică procedurile de înregistrare și dovada siguranței vaccinului", a spus el într-un interviu acordat canalului de televiziune Rossiya-24.

Potrivit lui Gintsburg, procesul de înregistrare al noului vaccin la Ministerul Sănătății din Rusia poate dura până la o lună și jumătate. "Acest proces durează de obicei între două și două luni și jumătate. Dar într-o situație de urgență ca cea de astăzi, Ministerul Sănătății va accelera procedurile de reglementare și cred că vor fi suficiente aproximativ 45-50 de zile", a spus el, informează Tass.com.

Pe 26 noiembrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat B.1.1.529 drept o „variantă îngrijorătoare” și i-a atribuit litera greacă Omicron. De asemenea, a mai spus că noua variantă are „un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”.

Potrivit experților, mai multe mutații ale proteinei S ale virusului sunt potențial capabile să împiedice neutralizarea agentului patogen de către anticorpi și, prin urmare, să diminueze eficacitatea vaccinurilor actuale. Noua variantă poate fi, de asemenea, mai transmisabilă decât alte variante. Ca măsură preventivă, mai multe țări au suspendat serviciile aeriene cu Africa de Sud și alte țări din sudul Africii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.