Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în Franța. Diferența între Macron și Le Pen a ajuns la 18%. Urmează marea DEZBATERE

Metro
Emmanuel Macron Marine Le Pen

În această seară francezii vor putea urmări marea dezbatere dintre cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale. Turul al II-lea va avea loc duminică și diferența dintre cei doi candidați s-a redus considerabil în ultima săptămână ajungând acum potrivit unui sondaj citat de BBC la 59% la 41% după ce imediat după primul tur de scrutin diferența era una enormă.

Mișcare de ULTIMĂ ORĂ - GRAȚIEREA faptelor de corupție, VOTATĂ de Comisia Juridică

Potrivit analiștilor, dezbaterea din această seară poate consolida poziția lui Emmanuel Macron sau o poate face pe Marine Le Pen favorita alegerilor de duminică. DEZBATEREA va avea loc la ora 21.00, ora Franței (ora 22.00 la București) și va fi organizată de TF1.

STIRIPESURSE.RO va transmite LIVE marea dezbatere

În primul tur de scrutin, din 23 aprilie, Emmanuel Macron a obţinut 24,01% din voturi, fiind urmat de candidata Marine Le Pen, cu 21,30%. Între timp lidera Frontului Național a venit cu o propunere surpriză de premier în persoana lui Nicolas Dupont-Aignan, șeful Partidului Debout La France care în primul tur a luat 4,7% în primul tur. Asta s-a văzut imediat în sondaje. A urmat un apel către susținătorii lui Jean-Luc Mélenchon, candidatul Stângii radicale, care a obținut 19% în primul tur de scrutin și care se clasează pe locul doi în topul popularității politicienilor francezi, cu 38%. Un ajutor nesperat a venit de la Vatican, atunci când în drum dinspre Cairo spre Roma Papa Francisc I le-a reporterilor că nu e la curent cu politica franceză, dar că nu ”NU știu cine este Macron.

În tot acest timp Emmanuel Macron a jucat cartea prudenței și a criticat programul economic al oponentei sale pe care îl consideră prea protecționist, dar a dat semne de neliniște atunci când pentru prima dată a vorbit despre FREXIT în măsura în care Uniunea Europeană nu se reformează.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.