Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în Sectorul 1: Clotilde Armand nu mai este favorită (SONDAJ CURS)

combo
Tuta Clotilde

Dacă la nivelul Capitalei lucrurile nu stau deloc bine pentru alianța PSD-PNL, independentul susținut de cele două partide aflându-se în continuare pe poziția a treia, cu șanse mici de a recupera decalajul de 13 procente care îl despart de Cristian Popescu Piedone, aflat pe prima poziție cu 37%, sondajul CURS efectuat săptămâna trecută indică o schimbare de lider în Sectorul 1.

Astfel, liberalul propus de formațiunile alianței se află umăr la umăr cu actualul primar, George Tuță și Clotilde Armand fiind cotați la egalitate, cu câte 28%, pe poziția a treia situându-se candidatul PUSL, Liviu Negoiță, cu 13%.

content-image

Surpriza constă în ascensiunea rapidă a candidatului alianței, care prin asocierea cu fostul edil PNL, Andrei Chiliman, pare să fructifice la maximum gradul de favorabilitate de 27%, în condițiile unei notorietăți încă scăzute (39% dintre alegători declară că nu îl cunosc).

content-image

De asemenea, bazinul potențial maxim al edilului în funcție este de 29%, în vreme ce 70% dintre respondenți au o părere proastă despre performanța sa administrativă, după cum indică rezultatele cercetării sociologice.

Când e vorba de votul la partide situația arată astfel:

content-image

Alianța PSD-PNL cu 43%, Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei) cu 27%. PUSL cu 12%, AUR cu 9%, SOS România cu 5%.

Cercetarea a fost realizată față în față, la domiciliul respondenților, pe 1067 de persoane peste 18 ani, eșantionul fiind realizat conform ultimelor date furnizate de Institutul Național de statistică, ponderarea ținând cont de vârsta participanților la sondaj, marja maximă de de eroare fiind de 3%, la un grad de încredere de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.