Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în sondaje: Nicușor Dan a crescut în încrederea bucureștenilor

firea nicusor

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este cotat cu 23% intenție de vot, un procent mult mai mare față de cifrele vehiculate de sondajele anterioare date publicității. Totodată, Nicușor Dan este singurul candidat de dreapta care ar putea s-o înfrunte pe Gabriela Firea în alegeri. Nici un alt nume din zona PNL sau USR nu reușește să strângă suficiente procente cât fie clasat deasupra actualului primar general.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Nicușor Dan ar fi votat de 23% dintre bucureșteni în cazul în care ar candida independent. Dacă ar fi susținut de PNL, Nicușor Dan ar reuși să strângă voturile a 31% dintre bucureșteni. Candidatul PSD, Gabriela Firea ar obține 44% dintre voturi, un procent peste cel al partidului din care provine.

Foarte interesant, pe zona partidelor de dreapta, nici un candidat nu îl depășește pe Nicușor Dan, prin urmare, nu ar avea șanse să o învingă pe Gabriela Firea. Spre exemplu, Ciprian Ciucu, liderul PNL București ar obține doar 7%, în timp ce Vlad Voiculescu de la USR ar lua 9%.

Și la capitolul încredere, bucureștenii îl pun pe Nicușor Dan deasupra premierului Nicolae Ciucă (16%) sau președintelui Klaus Iohannis (11%).

În clasamentul partidelor, PSD ocupă locul 1 cu 34% intenție de vot, în timp ce PNL este pe locul 2 cu 18%, iar USR pe 3 cu 17%. AUR ar fi votat de 12% dintre locuitorii Capitalei, iar PMP de 5%.

În privința direcției în care se îndreaptă Bucureștiul, 35% susțin că aceasta este una bună, iar 55% că este greșită.

Principalele probleme identificate de bucureșteni sunt furnizarea căldurii (17%), traficul (16%) și starea spitalelor (14%).

Datele sunt relevate de un sondaj CURS, realizat la nivelul Bucureștiului pe 1500 de respondenți în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023, prin metoda față în față, cu o marjă de eroare de +/-2,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.