Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în topul încrederii românilor: Cine e pe podium alături de Klaus Iohannis

sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre români îi acordă preşedintelui Klaus Iohannis cea mai multă încredere, el fiind urmat de Victor Ponta cu 39% şi Călin Popescu Tăriceanu cu 35%, relevă un sondaj CSCI.

Topul încrederii este completat de Rovana Plumb (30%), Liviu Dragnea (24%), Monica Macovei (24%), Mihai Răzvan Ungureanu (23%), Traian Băsescu (17%), Alina Gorghiu (10%).

Citește și: ÎCCJ a luat o decizie în cazul lui Dan Șova: Ce au hotărât magistrații

"Chiar dacă este în scădere, de la 52% în octombrie, Iohannis rămâne pe prima poziţie în top, cu 49%, în timp ce încrederea în Victor Ponta creşte de la 36% în octombrie la 39% în noiembrie", relevă concluziile sondajului.

Potrivit cercetării sociologice, numărul românilor care consideră că în guvernarea Ponta starea economiei s-a îmbunătăţit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie), 22% dintre respondenţi fiind de părere că starea economiei s-a înrăutăţit.

Citește și: Klaus Iohannis se va duce în Piața Universității

În ceea ce priveşte direcţia spre care se îndreaptă România, numărul românilor care consideră că, în momentul de faţă, ţara se îndreaptă într-o direcţie bună a scăzut de la 42% în luna octombrie la 40% în noiembrie, 55% dintre cei intervievaţi apreciind că direcţia spre care ţara se îndreaptă este una greşită.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 4 noiembrie, pe un eşantion naţional format din 992 de persoane adulte, având o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.