Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză la alegerile prezidențiale din Tunisia: Profesorul Kais Saïed și-a îngenuncheat contracandidatul obținând peste 72% din voturi

Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale din Tunisia: profesorul Kais Saïed este câștigător detașat în turul al doilea obținând 72,53% din sufragii, în timp ce contracandidatul său a obținut doar 27,47%, conform unui exit poll. Rezultatele oficiale ale alegerilor vor fi făcute publice luni, după numărarea voturilor.

Citește și: Tonel Pop face noi dezvăluiri- Pe urmele cui sunt acum anchetatorii

Conform sondajului efectuat de Sigma Conseil şi difuzat de Wataniya, Saied, în vârstă de 61 de ani, îl devansează cu peste 50 de puncte procentuale pe adversarul său Nabil Karoui, om de afaceri urmărit penal pentru evaziune fiscală, care a obţinut 23,11% din voturi.

Deputatul Pro România, Sorin Câmpeanu, este șeful misiunii internaționale OIF de observare a alegerilor prezidențiale și legislative din Tunisia.

Susținătorii lui Kais Saied au explodat de bucurie, sărbătorind pe bulevardul principal din Tunis. Saied le-a mulțumit pentru susţinere și şi-a anunțat intenţia de a călători în ţările vecine Libia și Algeria și de a apăra cauza palestiniană.

Rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale - în care rivalul lui Saied, Nabil Karoui, şi-a petrecut cea mai mare parte a campaniei în spatele gratiilor - sunt așteptate să fie prezentate marți.

Câștigătorul moștenește o țară nord-africană care se luptă să creeze locuri de muncă, să reînvie turismul și să depășească violența extremistă - dar mândră de democrația sa încă în devenire . Aceasta este doar al douilea scrutin prezidențial liber din Tunisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.