Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriza lui Trump: În timp ce DNA a deschis dosar, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA a fost graţiat

aljazeera.com
broidy

Preşedintele american Donald Trump a graţiat, cu câteva ore înainte de a-şi încheia mandatul, zeci de persoane. Printre cei iertați este şi fostul finanţator al campaniei lui Trump din 2016, Elliott Broidy, omul care l-a invitat pe Dragnea în SUA în 2017.

Broidy a pledat vinovat în octombrie  pentru acuzaţia că a conspirat pentru a încălca legile privind lobby-ul străin. Procurorii au spus că schema urmărea ca administrația Trump să înăbuşe o investigație cu privire la fraudarea de miliarde a unui fond de investiții din Malaezia.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Dragnea și fostul premier de la acea vreme, Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare. Dragnea a făcut publice atunci câteva fotografii în care dă mâna cu liderul de la Casa Albă, așezat la o masă din restaurantul hotelului său. În fotografii, fostul lider PSD apărea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada ianuarie 2017 - mai 2017, Liviu Dragnea ar fi primit de la un om de afaceri, suspect în cauză, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, Donald Trump, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfăşurată la Washington DC (SUA), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare.

Totodată, spun anchetatorii, printre foloasele primite de Dragnea s-ar fi numărat şi asigurarea unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 de dolari în favoarea partidului din care făcea parte.

Broidy ar fi participat la mai multe întâlniri cu Dragnea, urmărind să obţină contracte cu Armata Română, potrivit DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.