Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ marca DNA - Procurorii NU au făcut contestație în anulare în cazul lui Ludovic Orban, achitat de un complet nelegal de cinci judecători ÎCCJ

Orban Ludovic

Situație excepțională în cazul liderului PNL Ludovic Orban. Deși a fost achitat de un complet nelegal al ÎCCJ, format din cinci judecători, Orban nu va reveni în sala de judecată. Asta pentru că procurorii DNA nu au făcut contestație în anulare în cazul său pentru ca sentința să fie anulată și procesul să se judece din nou.

Citește și: Absolut HALUCINANT - Localnicii au FURAT tot ce au găsit lângă mașina în care a MURIT Răzvan Ciobanu - Oamenii au plecat cu alcool și o Biblie

"Procurorii DNA au comunicat oficial pentru Ziare.com ca nu au facut contestatie in anulare in cazul achitarii liderului PNL, Ludovic Orban. Ei aveau aceasta posibilitate deoarece decizia definitiva fusese data de un complet de 5 judecatori declarat nelegal de Curtea Constitutionala.

Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac in cazul deciziilor definitive. Ea poate fi promovata in termen de 30 de zile de la data comunicarii motivarii sentintei.

La Inalta Curte mai multi inculpati, dar si procurorii au facut contestatii in anulare in baza deciziei CCR prin care completurile de 5 judecatori au fost declarate nelegale. Decizia CCR a fost data pe 7 noiembrie 2018.

Motivarea a fost redactata pe 12 martie 2019 si a fost comunicata cateva zile mai tarziu la DNA.

Pana in prezent, procurorii DNA au facut contestatii in anulare in mai multe dosare solutionate definitiv de completurile de 5 judecatori: Gala Bute-Elena Udrea, CET Govora - Dan Sova si in cazul fostului ministru al Energiei, Constantin Nita", scrie Ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.