Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surprize mari in Moldova. Un independent ar putea castiga Chișinăul

Marea surpriză politicii moldovenești, conform ultimul sondaj IMAS, este Silvia Radu proaspăta primăriță interimară a Chișinăului. Ea vine după mandatele dezastruoase ale lui Chirtoacă și moștenește un oraș cu străzi și trotuare stricate, parțial sufocat de mirosul gropii de gunoi. Se pare că acțiunile de până acum au creat un contrast plăcut. Un rol a avut, probabil, și vizita la București. Aceasta este importantă atât simbolic cât și prin promisiunile substanțiale făcute de Gabriela Firea.

Silvia Radu are în acest moment o evaluare pozitivă de 34,8% la nivel național. În contextul alegerilor locale care se apropie (20 mai) Silvia Radu este deja poziționată favorabil putând continua traseul ascendent până la a deveni primar ales al orașului

content-image
(sursa: IMAS Moldova)

 

Numărul doi în același sondaj, la o distanță din ce în ce mai mică de Igor Dodon, este Pavel Filip (36,3%). Acesta provine din Partidul Democrat (de guvernare) dar are o alură mai tehnocratică. Un Stolojan al Republicii Moldova, dacă doriți. Filip s-a afirmat oferind imaginea unei guvernări decente (după standardele moldovenești) în contrast cu haosul care l-a precedat.

Maia Sandu (32,6%) a beneficiat de alegerea de a nu se apropia de Dodon lasându-l în urmă pe Andrei Năstase.

Situația de vot arată astfel:

content-image

(sursa: IMAS Moldova)

PD capitalizează încet-încet rezultatele guvernării și, de unde odată apărea la limita pragului electoral, acuma este cot la cot cu PAS. Asta înseamnă nu doar că o guvernare anti-Dodon va trebui să includă PD dar și că, dacă trendul se menține, PD ar putea cere conducerea coaliției de guvernare cu cifrele pe masă.

Este drept că electoratul moldovenesc ne apare a fi volatil și fără busolă. Dar volatilitatea asta avantajează pe cei ce oferă ceva în defavoarea celor ce țin discursuri. Iar PAS/PDA nu au ce oferi fiind în opoziție iar Igor Dodon pare să fi ales calea dezbinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.