Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Patru polițiști și un instructor auto din Arad au fost reținuți în dosarul spăgilor, instrumentat de DNA

dcnews.ro
bani spaga mita

Instructorii auto din Arad nu aveau frică de nimic când venea vorba de dat spăgi polițiștilor de la Examinări. Totul se făcea la vedere, conform DNA, care explică modul extrem de simplu în care banii erau plasați pentru ca numai unii examinați să promoveze.

Patru polițiști și un instructor auto au fost reținuți, conform unor informații știripesurse.ro.

Patru poliţişti examinatori de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad sunt urmăriţi penal de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi pretins şi primit de la candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere sume cuprinse între 200 şi 400 de euro, pentru ca aceştia să promoveze proba practică. Banii erau daţi instructorilor auto, care îi lăsau în portiera maşinii, de unde erau luaţi de poliţişti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii Vasilică-Bogdănel Mironescu - comisar şef de poliţie, Daniel Bezergheanu - comisar de poliţie, Ioan Gherheş - inspector principal de poliţie şi Ionuţ Tiberiu Stoica - agent şef de poliţie, la data faptelor şi în prezent poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, pentru luare de mită.

”În perioada octombrie 2022 - martie 2023, cei patru suspecţi menţionaţi anterior, în calitate de poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi candidaţi la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru a fi ajutaţi să promoveze proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere. În concret, candidaţii la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta faţă a autoturismului cu care se desfăşura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, poliţiştii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate şi i-ar fi declarat admişi pe aceştia”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Potrivit sursei citate, în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Marţi dimineaţă, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, care se află într-un mall din oraş, au avut loc percheziţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.