Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Pus pe lista oligarhilor interziși, Abramovic încă se plimbă: unde a aterizat avionul său privat

bbc.co.uk
roman abramovic

Avionul privat al lui Roman Abramovic a fost luni în Israel și a fost nevoit să plece la mai puțin de 24 de ore de la sosire, a spus o sursă citată de Reuters. Omul de afaceri se află pe lista oligarhilor ruși sancționați de occident în urma războiului purtat de Rusia în Ucraina. Sursa a confirmat pentru jurnaliștii din Israel că avionul lui Abramovich a aterizat duminică seara pe aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv, scrie Mediafax.

Jurnaliștii nu au putut afla dacă la bord se afla și Roman Abramovic care are cetățenie în Israel și Portugalia. Miliardarul care deține și clubul londonez de fotbal Chelsea, a fost printre oligarhii adăugați de Marea Britanie pe lista sancțiunilor într-o încercare de a-l izola pe președintele rus Vladimir Putin. O sursă din cadrul Ministerului Transporturilor a spus vineri că autoritățile britanice caută elicoptere și avioane care aparțin oligarhilor sancționați, scrie Mediafax.

Citește și: Ucraina dă vești bune înainte de negocieri: Rusia începe să vorbească constructiv. Așteptăm rezultate în câteva zile

Citește și: Ucraina rezistă tot mai greu atacurilor ruse/ Armata rusă va accelera ofensiva și ca crește intensitatea bombardamentelor și armelor folosite (BFM TV)

Roman Abramovich a negat faptul că are legături strânse cu Putin. Un site de monitorizare a aparatelor de zbor a înregistrat zborul LX-RAY venind duminică de la Moscova. N12 News din Israel a spus că avionul a fost recent în Turcia. Despre acest aparat se spune că ar aparține lui Abramovich. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel nu a comentat informația.Într-o încercare de a preveni tentativele oligarhilor ruși de a ocoli sancțiunile internaționale, Israel a impus o regulă potrivit căreia avioanele private nu au voie să stea la sol mai mult de 24 de ore. Avionul lui Abramovich a fost nevoit să plece luni din Israel, a mai spus sursa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.