Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - A început nebunia între PSD și PNL: se amenință cu demisii/ Supărări mari și cu lista la europarlamentare

candidati

Liderii PSD și PNL au decis să meargă cu o candidatură comună în mai multe județe, ceea ce a generat tensiuni mari în teritoriu. De asemenea, în PNL sunt tensiuni din cauza listelor la alegerile europarlamentare, asta pentru că sunt locuri eligibile puține și mulți doritori.

Un prim scandal a bubuit la Timiș, acolo unde PSD și PNL ar putea merge cu un candidat comun. PNL va da candidatul la Primăria Timișoara, iar PSD ar urma să dea candidatul la CJ Timiș.

Această înțelegere îl scoate din schemă pe actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, cel care amenință cu demisia din PNL.

Alin Nica a fost chemat la centru și i s-a propus un loc eligibil la Senat, urmând să fie ”mai mult decât un senator”. Deocamdată nu s-a ajuns la niciun acord, din informațiile noastre.

De asemenea, tensiuni mari sunt și la Brașov. Adrian Veștea amenință că nu va face nicio campanie, pentru că nu vrea să se asocieze cu cei de la PSD.

Se complică situația ”penalilor”

La CJ Prahova, peste 60 de primari îl susțin pe Iulian Dumitrescu să candideze pentru un nou mandat la CJ Prahova, în ciuda problemelor penale pe care le are.

În acest context, cei de la PSD le-au spus liberalilor că și ei au retras candidați buni, dar cu probleme penale, însă dacă va candida Iulian Dumitrescu, atunci ar putea candida și Vasile Iliuță la Călărași.

Oameni mulți, mese puține

Pe lângă scandalul candidaturilor la alegerile locale, în PNL este scandal și din cauza listelor la alegerile europarlamentare.

Cei de la PNL ar avea 7 locuri eligibile și favoriți pentru această listă ar fi: Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Daniel Buda, Siegfried Mureșan.

Acum, bătaia este pentru locul 8 pe listă, care ar putea deveni eligibil. Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Virgil Popescu sau Alexandru Muraru sunt printre cei care își doresc acest loc potențial eligibil.

Nicolae Ciucă i-a chemat la discuții pe fiecare în parte, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

În ședința BPN, cei de la PNL vor vota o listă care să cuprindă 10 candidați pentru alegerile europarlamentare, cu speranța că vor avea 8 locuri eligibile.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.