Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Calcule post-europarlamentare: motivul pentru care s-ar putea rupe USL-ul

surse sah

Liderii celor două partide insistă foarte mult pe o anumită sintagmă: ”Va fi un moment al adevărului, un test foarte important”. În PSD și în PNL se vede cu totul diferit acest ”moment important”.

La PSD momentul important înseamnă, de fapt, oportunitatea ruperii USL și un adevărat test pentru partid, în vederea lansării unui candidat propriu la alegerile prezidențiale.

”Dacă PSD ajunge la 45%, atunci putem vorbi de susținerea unui candidat propriu la prezidențiale. Cu 45% nu mai face sens o alianță cu PNL, care nu va fi nici la jumătate față de PSD”, ne-au explicat surse social-democrate.

Sursele din PSD ne-au explicat că în cazul unui rezultat apropiat de 45%, social-democrații vor cere renunțarea la principiul parității, care guvernează acum USL. ”În teritoriu va fi problema, nu la centru. La centru se mai negociază, dar în teritoriu resursele sunt puține și nu-ți convine să le împarți egal cu unii care n-au nici jumătate din scorul tău”, susțin sursele din PSD.

Europarlamentarele, reconfirmare pentru Crin

În PNL, rezultatul alegerilor europarlamentare este văzut prin alt filtru. ”Dacă PNL trece de 25%, Crin Antonescu este reconfirmat. El și-a câștigat respectul în PNL prin conducerea cu mână forte și mai ales că a dezvoltat mult partidul în teritoriu”, ne-au explicat surse liberale.

În ceea ce privește o eventuală rupere a USL, liberalii sunt optimiști și susțin că alianța va rezista și după europarlamentare pentru că PSD nu are curajul să facă un pas decisiv, în sesnsul de a-și anunța candidat propriu.

Liberalii sunt mai îngrijorați de lupta pe care o vor da cu PDL și PMP. ”E clar că PMP are acest rol, de a rupe de la noi și de la PDL. Nu cred că vor reuși prea multe, dar la alegeri de genul ăsta contează fiecare procent, pentru că sunt alegeri de listă”, ne-au mai precizat liberalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.