Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Carmen Dan a coordonat personal intervenţia jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a coordonat personal intervenţia Jandarmeriei de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei, precizează surse oficiale, pentru STIRIPESURSE.RO.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor din Piaţa Victoriei. Jandarmeria susţine că a intervenit legal, în vreme ce politicienii din opoziţie şi chiar preşedintele Iohannis au denunţat un abuz al forţelor de ordine.

Deşi se afla oficial în concediu, ministrul Carmen Dan s-a aflat vineri seară la sediul MAI, de unde a coordonat personal intervenţia jandarmilor.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că prefectul este cel care a aprobat intervenţia violentă, însă acest lucru este doar parţial adevărat. Procedura prevede că deciziile sunt luate de şefii militari, iar prefectul doar aprobă măsurile propuse de aceştia.

"Să nu creadă cineva că eu duminică de duminică mă duc la minister și din umbră dau comenzi Jandarmeriei să acționeze într-un fel sau în alt fel. Sub nicio formă. Misiunile operative sunt conduse de comandantul acțiunii și să știți că intervenția în forță nu este decisă de comandantul Jandarmeriei. Este decisă de Prefect. Așa spune legea noastră și trebuie să o citim cu toții în aceeași notă. Prefectul este cel care dă dispoziție pentru o intervenție în forță a Jandarmeriei", declara Carmen Dan, într-un interviu pentru România TV, pe 20 iulie.

Vezi şi: EXCLUSIV - Unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria DNA: Procuroarea Mariana Alexandru, 'eliminată' printr-un dosar fabricat, clasat după patru ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.