Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Ce a susținut șeful SRI în fața Comisiei de control

comisia sri

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost audiat alături de adjuncții săi în comisia de control parlamentar. Hellvig a  venit în comisie cu documentele și informațiile menite a clarifica afirmațiile din spațiul public din ultima perioadă.

Potrivit unor surse oficială. șeful SRI le transmite parlamentarilor că Serviciul este „în afara jocurilor de putere ale politicienilor sau ale celor interesați să atragă instituția în conflicte care ar destabiliza instituțiile statului”.

Hellvig spune că nu are nimic de ascuns și recunoaște și respectă legitimitatea democratică a Parlamentului, potrivit acelorași surse. De asemenea, șeful SRI își dorește o subordonare a SRI în raport cu mecanismele de control.

Directorul SRI a ma susținut că are toleranță zero la orice abatere de la misiunile asumate și de la lege. „SRI colaborează instituțional și transparent cu toate instituțiile statului, cu beneficiarii legali, pe principii de respect, legalitate, în serviciul cetățenilor României”, a mai afirmat Hellvig, potrivit surselor oficiale.

În Comisie, Hellvig a atras atenția asupra riscurilor la care SRI și securitatea României sunt expuse dacă pachetul de legi privind securitatea națională nu este adaptat realităților actuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.