Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cine ar fi omul din Sistem, ales pentru șefia DNA: a luat binecuvântarea Ambasadei SUA

Sigla DNA

În subteranele Sistemului se negociază intens, iar miza cea mare este șefia Direcției Naționale Anticorupție. Surse citate de Antena 3 arată că procurorul general Augustin Lazăr încearcă să o convingă pe Anca Jurma, procurorul-șef interimar al DNA, să își depună candidatura pentru un mandat definitiv la șefia DNA.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT: lovitură DEVASTATOARE pentru cei cu ajutor social

De menționat că Anca Jurma a avut, în urmă cu două zile, o întâlnire cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm și cu reprezentantul FBI.

După respectiva întâlnire, Klemm a dat un mesaj prin care arăta că susține continuitatea la vârful DNA.

”Ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit astăzi cu doamna Anca Jurma, procuror șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sediul instituției și au asigurat-o de continuarea sprijinului Ambasadei. Ambasadorul Hans Klemm și doamna Anca Jurma au discutat și despre modalitățile de întărire a cooperării dintre Statele Unite și România în domeniul aplicării legii.”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Deocamdată, niciun candidat nu și-a depus dosarul pentru a prelua șefia DNA, însă mai au timp până la finalul lunii iulie.

Procedura pentru alegerea noului șef al DNA este clară: ministrul Justiției primește dosarele, organizează interviuri cu toți candidații, iar apoi va propune CSM-ului pe unul dintre aceștia. Avizul CSM este unul consultativ, iar apoi se merge cu propunerea către președintele Klaus Iohannis, cel care are ultimul cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.