Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cine pândește tronul lui Mugur Isărescu: lupta care se dă în culise

Facebook
isarescu mugur

CNSAS a cerut în instanţă „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru Mugur Isărescu. Dosarul a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Actrița Carmen Tănase: Lucrurile sunt foarte ciudate. Urmează ceva foarte rău, a fost o repetiție generală

În culise se dă o bătălie crâncenă, conform surselor noastre. Presiunea este uriașă asupra guvernatorului și în piață se vorbește despre faptul că de această dată va fi mazilit, președintele Klaus Iohannis fiind de acord cu acțiunea pusă la cale în spatele cortinei.

Bătălia pentru scaunul lui Mugur Isărescu, dacă acesta va fi debarcat, se va da în Parlament. Astfel, se pare că liberalii și președintele Klaus Iohannis l-ar promova pe Florin Cîțu în funcția de guvernator. Se vorbește intens și despre Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu care ar da puternic din coate.

Din tabăra cealaltă ar putea fi susținut Leonardo Badea, cel care în prezent este vice-guvernator al BNR, un adjunct al lui Mugur Isărescu.

Evident, bătălia este la început, dar rotițele au fost puse în mișcare. Cel mai probabil, un viitor guvernator al BNR ar putea fi votat în viitoarea legislatură, de aceea totul depinde de foarte mulți factori, dar și de viitoarea configurație a Parlamentului.

Banca Naţională a României este condusă de un Consiliu de administraţie. Acesta este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlament, cu nominalizarea conducerii executive, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Membrii Consiliului de administraţie nu pot fi parlamentari şi nu pot face parte, potrivit legii, din justiţie sau din administraţia publică. Structura executivă permanentă a Băncii Naţionale este formată din guvernator şi 3 viceguvernatori, dintre care unul este prim-viceguvernator. Ceilalţi 5 membri nu sunt salariaţi ai BNR. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.