Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Clasarea în dosarul lui Iohannis a fost semnată de un alt procuror: confuzia lui Tudorel Toader

Inquam Photos/ Octav Ganea
toader tudorel

Surse din cadrul CSM susțin că întreg scandalul din jurul ordonanței de clasare în dosarul lui Klaus Iohannis, pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a atribuit-o procurorului general Augustin Lazăr se pare că a fost semnată de un al procuror.

Conform surselor, ordonanța de clasare a fost semnată, în 2013, de procurorul Cristian Lazăr, în prezent adjunct al Secției de urmarire penala si criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Jusțitie.

De altfel, în comunicatul de presă, Tudorel Toader arată că președintele Klaus Iohannis l-a numit pe autorul ordonanței de clasare într-o funcție de procuror de rang înalt, dar nu precizează dacă este vorba despre funcția de procuror general.

”Conform dispozițiilor art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, în vigoare la data de 28 aprilie 2016, ”Președintele României poate refuza motivat numirea în funcțiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoștința publicului motivele refuzului”.

Dacă Președintele României putea refuza motivat, este greu de crezut că își putea fundamenta decizia în lipsa studierii documentelor de la dosarul de candidatură.

Nu cunoaștem documentele care au fost analizate la acea dată de către domnul Președinte pentru a motiva decizia sa de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece din documentele de la Ministerul Justiției nu rezultă conținutul dosarului transmis către Administrația Prezidențială. Ordonanța de clasare menționată la punctul anterior se află în dosarul de la Ministerul Justiției, aferent procedurii de numire a domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general.

Autorul ordonanței de clasare a fost numit de către președintele în funcție, conform art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la propunerea ministrului justiției, într-o funcție de procuror de rang înalt.”, se arată în comunicatul Ministerului Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.