Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Complicații mari în Parlament: evoluții de ultimă oră la moțiunea de cenzură

Opoziția nu o să intre sâmbătă la vot dacă nu vin în Parlament 233 de semnatari ai moțiunii de cenzură, numărul necesar demiterii Guvernului. Astfel, în cazul în care nu va avea siguranța că trece moțiunea, opoziția va provoca închiderea ședinței Parlamentului din lipsă de cvorum și reprogramarea votului. PNL mizeaza ca nici PSD nu o sa aiba majoritate si o sa fie blocaj. Strategia aici e să amâne confruntarea finală pentru o nouă rundă de negocieri.

Opoziția va sta însă cu „arma la picior” să vadă dacă nu cumva face PSD majoritate sâmbătă. Social-democrații vin și ei la Parlament să se numere și dacă sunt 233 parlamentari pro-Guvern prezenți, atunci intră în sală, se ține ședința și pică moțiunea. In tabara pro-Guvern se vorbeste ca ar fi fost intorsi din drum unii PSD-isti care au semmnat motiunea.

Cei 17 deputati ai minoritatilor nationale au decis sa nu vina sambata la vot. Dar ulterior, in ciuda deciziei din grup, cei care sustin motiunea de cenzura au stabilit ca vor fi prezenti totusi sambata sa voteze in caz ca opozitia strange 233 de sustinatori.

Aliații anti-Guvern și fortele pro-PSD vor veni sambata la Parlament, se vor numara si vor astepta sa vada care tabara intra in plen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.