Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cooperativa se întoarce în forță în PNL: jocuri de culise ale liberalilor

În timp ce adversarii de la PSD se pregătesc să dea premierul, să formeze Guvernul și să preia conducerile celor două Camere ale Parlamentului, liberalii ling rănile și au renăscut Cooperativa.

Se anunţă marea TRĂDARE a lui Dacian Cioloş: Ce i s-ar pregăti, din SISTEM, lui Klaus Iohannis

Citeşte şi: Victor Ponta, informaţii cheie despre viitorul Guvern: Unde ar putea ajunge Liviu Dragnea

Cu o situație total incertă la nivelul conducerii, o parte a membrilor vechi din PNL și-au negociat funcțiile care le vor reveni în Camera Deputaților și Senat. Cooperativa este condusă de secretarul general Marian Petrache și toate negocierile sunt girate de președintele interimar Raluca Turcan. De altfel, Raluca Turcan profită de noua poziție și a cerut să fie noul lider de grup al PNL la Camera Deputaților.

Primul care a făcut pasul din tabăra Alinei Gorghiu spre noua Cooperativă a fost Mihai Voicu, cel care a cerut și a primit funcția de vicepreședinte la Camera Deputaților. De asemenea, el va fi secretar general ajunct al PNL. Legenda spune că Alina Gorghiu l-a salvat pe Mihai Voicu, într-un moment în care nu-și mai găsea locuri pe liste și i-a asigurat un loc călduț pentru o candidatură în Diaspora. Imediat după ce s-a aflat rezultatul dezastruos de la alegerile locale, Mihai Voicu s-a înscris pe lista celor care i-au cerut demisia Alinei Gorghiu.

De asemenea, și alți liberali vechi și-au tras partea leului, la Camera Deputaților. Lucian Bode va fi președinte la Comisia de Transporturi, Cristian Buican la Comisia de Administrație, iar Gigel Știrbu va fi în continuare președintele Comisiei de Cultură.

La Senat lucrurile sunt ceva mai complicate pentru PNL, dar favorit pentru a fi lider de grup este Ion Popa, cel care a fost și în legislatura trecută. De asemenea, se bat pentru funcție și Iulian Dumitrescu sau Marius Nicoară. Deși este senator, Alina Gorghiu a refuzat să intre în cursa pentru șefia grupului PNL din Senat.

Aceasta este împărțire a funcțiilor a fost decisă într-o ședință ad-hoc a noii Cooperative din PNL. Surse din partid ne-au explicat că totul este un joc cu bătaie lungă, pentru că liberalii că liberalii se pregătesc de Congres, iar cei amintiți mai sus vor forma un grup compact, o Cooperativă care va avea un cuvânt greu de spus la împărțirea funcțiilor din noul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.