Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Costel Alexe ar fi primit mită în cherestea provenită din defrișări ilegale/ REPLICA: Nu știu care este interesul din spatele acestor declarații

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe dna

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, este urmărit penal de către procurorii DNA pentru că ar fi primit mită 22 de tone de tablă. Se pare, însă, că Alexe nu s-ar fi mulțumit cu tabla și în perioada cât a fost ministru al Mediului ar fi primit mită și 300 de metri cubi de cherestea.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

”Ironia sorții face ca respectiva cherestea să provină din defrișări ilegale. Mai concret, în timp ce în spațiul public, Costel Alexe era un aprig luptător împotriva defrișărilor ilegale de păduri, în spatele ușilor închise el ar fi primit mită tocmai cherestea provenită dintr-o astfel de operațiune.

Lemnul provine din cantoanele silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă aceleași surse”, informează Newsmoldova.

Potrivit ”Ziarului Puterea”, după tăiere, lemnul a fost transportat la sediul firmei SC. TRANS LUKY SRL din SUCEAVA pentru a fi debitat, ulterior fiind transportat la ranch –ul de la Iași a președintelui CJ Iași, Costel Alexe.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași a oferit următorul punct de vedere remis redacției:

În urma publicării articolului SURSE - Costel Alexe ar fi primit mită în cherestea provenită din defrișări ilegale din data de 15.02.2021, fac următoarele precizări, având în vedere că articolul emite doar speculații, fără nicio dovadă a existenței faptelor care îmi sunt imputate.

Încă din titlu se poate observa că descrierea întâmplărilor este bazată pe o pură ipoteză, „ar fi primit mită”, la baza căreia nu există nicio probă și niciun fapt care să poată fi demonstrat cu dovezi, altele decât presupusele declarații ale unor surse care convenabil creionează o poveste.

Nu știu care este interesul din spatele acestor declarații, dar nu sunt adevărate, nu am primit presupusa mită despre care aceste surse binevoitoare vorbesc și, sub nicio formă, nu am fost implicat în vreo acțiune care să presupună defrișări ilegale.

Consider că atunci când sunt emise acuzații despre astfel de chestiuni ce țin de justiție, atât pentru respectarea prezumției de nevinovăție, cât și a dreptului publicului la o informare corectă, trebuie să existe argumente și dovezi concrete.

Altminteri, oricine poate să facă învinuiri nefondate, la adăpostul anonimatului, care ulterior să fie propagate în mass-media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.