Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - CPN PSD: 'Moțiunea împotriva lui Ghinea are o șansă reală'

Inquam Photos / George Calin
plen camera deputatilor marcel ciolacu

Liderii PSD au apreciat, marți, într-o ședință lărgită cu șefii județeni, că în timp ce moțiunea de cenzură depinde de voturi din arcul guvernamental, mai multe șanse de reușită ar avea moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, au declarat surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.RO.

Parlamentarii PSD vor depune miercuri moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR PLUS).

„Ciolacu ne-a cerut să fim toți parlamentarii prezenți. Am putea avea o șansă reală, pentru că ar putea să lipsească de la ei, s-ar putea să fie și de la minorități unii nemulțumiți, s-ar putea sa fie și câte unul supărat din judete. Probabil vor lipsi ceva de la ei si atunci vom fi mai mulți pentru”, au declarat surse PSD din Consiliul Politic Naţional.

În PSD se mai speculează faptul că Cristian Ghinea și-a ostilizat liberalii, după ce i-ar fi criticatîn ședințele de Guvern că nu au venit la timp cu proiectele pentru PNRR.

Spre deosebire de moțiunea de cenzură, unde e nevoie de 50+1 din parlamentari, la moțiunea simplă e suficient să voteze 'pentru' 50+1 din parlamentarii prezenți la ședință.

Moțiunea simplă nu atrage după sine demiterea ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.