Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Culisele desemnării lui Marian Munteanu: cum s-au făcut jocurile în PNL

sah

Alegerea lui Marian Munteanu pentru candidatura la primăria Capitalei din partea PNL a picat ca un trăznet pentru membrii simpli ai PNL.

Surse din conducerea PNL, participante la discuție, ne-au explicat motivele și modul în care s-a ajuns la această discuție. Primul element luat în considerare de conducerea PNL a fost timpul foarte scurt care a mai rămas până la finalul perioadei în care se depun candidaturi.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă partidele politice în București este strângerea de semnături. Oamenii ezită să dea semnătura pentru un om politic și s-ar arăta mai degrabă dispuși să aleagă un independent.

Citește și: Gabriela Firea: Salut decizia PNL de a avea candidat propriu

Pentru liderii PNL, Marian Munteanu a întrunit o serie de condiții foarte importante: un candidat care să vină cu notorietate, necompromis politic și asociat societății civile.

Surse din PNL ne-au explicat că pentru Marian Munteanu va fi mult mai ușor să strângă semnăturile, dar și să-i contureze imaginea de candidat. De asemenea, un alt avantaj este faptul că va putea fi sugerată ideea că aceste alegeri locale reprezintă o luptă între PSD-ul provenit din comunism și simbolul Pieței Universității.

Vezi și: Liderii PNL: Aruncăm în lupta pentru București un simbol politic

Pe toate aceste considerente, liberalii vorbeau din timp că Ludovic Orban nu ar fi fost chiar soluția ultimă a partidului, dar multe depindeau și de modul în care acesta creștea politic. Odată cu retragerea lui Orban, liderii PNL au grăbit puțin procesul, care era amânat pentru altă perioadă.

Candidații care au mai fost luați în calcul

În ședința liderilor PNL au fost luați în calcul mai mulți candidați. Dintre membrii de partid au fost luați în calcul Cătălin Predoiu (liderul PNL București), Ilie Bolojan (primarul Oradiei), Alexandru Nazare (candidatul PNL la Sectorul 1) și Răzvan Sava (actual primar general interimar și candidat la Sectorul 4).

Pentru soluții din afara partidului au fost luați în considerare Nicușor Dan, Marian Munteanu, dar și un transfer al lui Ciprian Ciucu de la M10.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.