Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum se aliniază planetele pentru tabăra lui Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea iohannis tariceanu grindeanu

Pe scena politico-juridică războiul este mai dur ca niciodată, iar taberele Iohannis și Dragnea se pregătesc de încleșterea decisivă. În acest context așteaptă liderul PSD, Liviu Dragnea, sentința care va fi dictată de judecători pe data de 21 iunie, în dosarul angajărilor ilegale.

Citește și: Traian Băsescu s-a dezlănțuit la adresa lui Dragnea, după mitingul PSD: 'Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins'

Surse politice convergente ne-au precizat că după data de 21 iunie, opoziția se va mobiliza și va depune o moțiune de cenzură, care va fi votată în ultima săptămână a actualei sesiuni parlamentare.

Moțiunea de cenzură a opoziției va pica într-un moment cu implicații majore. Dacă Liviu Dragnea va primi o nouă condamnare, atunci apele în PSD vor fi extrem de tulburi și există riscul migrației parlamentarilor, pentru că aceștia vor simți o vulnerabilitate majoră a partidului. Cu toate acestea, este greu de crezut că în doar câteva zile cei din opoziție vor reuși să disloce un număr suficient de mare de parlamentari ai PSD, pentru a trece moțiunea de cenzură.

După data de 20 iunie, scena politică va deveni extrem de agitată, iar dacă președintele Klaus Iohannis va menține în continuare suspansul asupra revocării Laurei Codruța Kovesi, atunci tabloul va fi complet.

Rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile, dar o moțiune de cenzură suprapusă pe o eventuală sentință a lui Liviu Dragnea va incendia scena politică.

Trebuie menționat că în dosarul lui Liviu Dragnea va fi o sentință în primă instanță. O eventuală condamnare va conta foarte mult din punct de vedere politic, în timp ce o achitare va reseta jocurile politice din PSD și îi va conferi lui Dragnea un balon de oxigen nesperat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.