Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Dăncilă s-a speriat de activarea Articolului 7: culisele 'divorțului' de Liviu Dragnea

Inquam Photos - George Călin
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea Dăncilă Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus apropiaților săi că nu vrea să rămână în istorie ca prim-ministrul în timpul căruia s-a activat Articolul 7 împotriva României, au relatat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Dăncilă spune că nu vrea să rămână o pată în istoria României și că nu riscă activarea Articolului 7 în mandatul ei”, au relatat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO, cu privire la ordonanțele de urgență în domeniul justiției.

De altfel, Dăncilă și-a exprimat îngrijorări, încă de anul trecut, în discuțiile informale, cu privire la riscul unei sancționări a României pe tema statului de drept.

Articolul 7 din Tratatul UE este un mecanism radical de sancțiune împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot al acestuia, fiind o ultimă măsură faţă de o ţară care comite o "încălcare gravă" a valorilor UE.

Liderul PSD Liviu Dragnea este supărat pe Dăncilă pentru că nu a livrat ce a promis, au mai relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO:

  • „Dăncilă nu i-a zis niciodată lui Dragnea că ea nu dă ordonanțele. Din contră, a cerut să fie lăsată să găsească momentul propice și a spus că o să lucreze cu Tudorel Toader și o să rezolve. Dragnea e supărat pentru că ea a girat pentru Toader și pe urmă i-a zis că nu se poate impune, că nu știe ce să facă acum. Ideea este să s-au întârziat și discuțiile în Parlament pentru că Dăncilă i-a dat lui Dragnea garanții că rezolvă ea”
  • „În fața lui Dragnea, Dăncilă e mielușel. La întâlnirile cu el îi spune lui Toader, că 'Trebuie să dai, trebuie să dai'. Toader zice că nu sunt urgențe și că vrea să scrie ordonanțele așa cum vrea el. Dragnea a început să creadă că ea are dublu limbaj”

Citește și: Cum s-au blocat ordonanțele de urgență pe justiție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.