Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse de la Palatul Elysee: Emmanuel Macron va iniția la summitul G20 o 'logică a dezescaladării' în Ucraina

Politico
macron telefon

Preşedintele francez Emmanuel Macron va căuta la summitul G20 din Bali iniţierea ''unei logici a dezescaladării'' în războiul din Ucraina, care să împace abordarea ţărilor dezvoltate cu cea a ţărilor din emisfera sudică, cele din urmă dorind încetarea acestui război, au semnalat surse de la Palatul Elysee citate duminică de agenţia EFE, scrie Agerpres.

Obiectivul este de a discuta la nivel global ''o logică a dezescaladării'' printr-un fel de ''angajament politic'', au declarat aceste surse unui grup de jurnalişti.

Conform surselor de la Elysee, Macron doreşte ''menţinerea spaţiului de cooperare'' cu ţări precum China, Brazilia, India, Argentina, Mexic sau Africa de Sud, toate prezente la summit.

Parisul speră că acest summit va ocaziona şi o discuţie asupra consecinţelor conflictului din Ucraina, care au fost mai dure pentru ţările în dezvoltare la capitolele financiar, energetic şi alimentar.

Macron începe duminică un turneu în sud-estul Asiei, după ce a avansat unele dintre aceste teme la Forumul pentru Pace desfăşurat vineri şi sâmbătă la Paris.

Summitul G20, care se desfăşoară marţi şi miercuri în insula indoneziană Bali, oferă o oportunitate unică pentru a reuni lideri de pe mai multe continente şi a căuta împreună o opinie comună asupra conflictului ruso-ucrainean.

Macron va avea în insula indoneziană întrevederi cu preşedintele chinez Xi Jinping, cu premierul indian Narendra Modi, cu gazda reuniunii, preşedintele indonezian Joko Widodo, posibil şi cu alţi lideri.

Preşedintele francez este unul dintre puţinii lideri occidentali care menţine deschisă comunicarea cu omologul său rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, nu este prevăzută o întrevedere a lui Macron la summitul din Bali cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, care conduce delegaţia rusă după ce Putin a decis să nu ia parte la summit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.