Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Florian Coldea a fost audiat la Parchet: În ce dosar a dat declarații și ce calitate are

twitter.com
Florian Coldea

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, au confirmat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Biroului de presă al PÎCCJ.

Potrivit sursei citate, Coldea a fost audiat săptămâna trecută de procurori, în calitate de martor în respectivul dosar.

Citește și: EȘEC total: Revista Playboy revine la fotografiile cu femei goale, după ce renunțase la ele

La jumătatea lunii ianuarie, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţie.

SRI informa că motivele pentru care Coldea a făcut acest gest "ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a instituţiei".

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

Totodată, Serviciul Român de Informaţii preciza că, în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care "clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public" privind activitatea generalului Coldea, dar şi "alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public".

SRI a transmis, la acea dată, că investigaţia privind afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă a fost "complexă" şi "minuţioasă".

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

"Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare", arăta SRI.

La începutul lunii ianuarie, Parchetul General informa că la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare.

Citește și: ASTA e legătura dintre o mâncare sănătoasă și persoanele care se trezesc mai devreme / STUDIU

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.