Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Florin Cîțu vine tare din spate și ar putea produce marea surpriză

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este cotat în PNL cu șanse tot mai mari să fie premierul pe care partidul îl va propune președintelui Klaus Iohannis la consultări, după ce ieri prima șansă trecea în dreptul lui Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

Citește și: Rareș Bogdan: 'Vom propune ca PNL să aibă 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, iar UDMR doi miniştri'

Conducerea PNL se reunește la ora 18.00 să voteze propunerea de prim-ministru. Surse din PNL au declarat miercuri pentru ȘTIRIPESURSE.RO că după negocierile și analizele din ultimele 24 de ore, a început să capete tot mai multă forță scenariul ca partidul să-l propună premier pe Florin Cîțu.

Asta nu înseamnă că dacă președintele Klaus Iohannis ar propune alt premier liberal, partidul nu-l va vota, dar mai mulți lideri din partid se împotrivesc instalării lui Nicolae Ciucă, preferatul lui Klaus Iohannis.

La ora transmiterii acestei știri, în PNL sunt mai mulți lideri care susțin că propunerea de premier a partidului va fi Florin Cîțu.

Sursele citate au mai declarat că în cazul în care Florin Cîțu nu va trece de votul intern din PNL pentru a fi desemnat premier, atunci va fi supus la vot să fie propus premier Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Florin Cîțu ar fi avut miercuri o discuție cu președintele Klaus Iohannis, mai spun surse din partid.

„Să sperăm că de data asta nu mai renunță”, glumesc unii liberali pe marginea lui Florin Cîțu.

În martie, Florin Cîțu a mai fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, dar și-a retras candidatura cu câteva ore înaintea votului de învestitură din Parlament.

Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit azi la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta cu acesta 3 variante de premier din partea liberalilor: Nicolae Ciucă, premier interimar și ministru al Apărării, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.