Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - George Maior a provocat IMPLOZIE în interiorul PSD: Liviu Dragnea și-a schimbat planurile

Inquam Photos/Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Fostul director al SRI, George Maior, a provocat mare deranj în PSD, după declarațiile făcute în fața Comisiei de Control a SRI din Parlament. În timp ce Liviu Dragnea poza în luptător de primă linie împotriva ”statului paralel”, George Maior a dezvăluit faptul că liderul PSD participa la chermezele Sistemului, organizate în vilele conspirative ale SRI.

Citește și: SURSE - PSD pregătește o mutare CRUCIALĂ la Congres: reverberații în tot partidul

Acesta este doar episodul care a umplut paharul, ne-au precizat surse din conducerea PSD. Liviu Dragnea avea planuri mari pentru Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI, dar o serie de ”greșeli” ale acestuia au schimbat apele în PSD.

Primul moment în care Dragnea s-a arătat nemulțumit de Claudiu Manda a fost chiar la momentul convocării lui George Maior la Comisia SRI. Dragnea și-a arătat public nemulțumirea față de faptul că Manda s-a întâlnit înainte cu George Maior.

„Întrebați-l pe el. Nu vreau să-i dau sfaturi. Eu nu aș fi făcut așa. Cine vrea să vină la comisie, adică e practic obligat să vină, să vină să vorbească în plenul comisiei, fără întâlniri ajutătoare”, a declarat Dragnea.

La Comisia SRI, George Maior, care a făcut carieră politică în PSD și știe care sunt jocurile în acest partid i-a stricat jocurile lui Dragnea și l-a decospirat drept unul dintre participanții la chermezele din vilele conspirative ale SRI. Ulterior, Claudiu Manda a transmis totul public, lucru care l-a enervat din nou pe Liviu Dragnea. Liderul PSD nu a infirmat dezvăluirile lui Maior, însă a precizat că fostul șef al SRI a ascuns foarte multe lucruri. ”Domnul George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri, din păcate, şi cred că n-a făcut bine”, a spus Dragnea.

În plan politic, Liviu Dragnea ar fi vrut să-l ridice pe Claudiu Manda în funcția de președinte executiv al PSD, pentru că Niculae Bădălău a ieșit din grațiile liderului PSD. Pentru Dragnea, ridicarea lui Manda în această poziție constituia o garanție că își păstrează influența în zona de sud a țării, în județul Dolj, asta după ce a pierdut sprijinul la Dâmbovița și Giurgiu.

Episoadele cu George Maior i-au fost fatale lui Manda, care a ieșit din cărți pentru funcția de președinte executiv, conform surselor noastre. Acesta va candida pentru funcția de vicepreședinte PSD, o funcție din care influența este mult sub cea de președinte executiv.

Odată cu ieșirea lui Claudiu Manda din joc, Liviu Dragnea s-a reorientat, iar în acest moment, favorit pentru funcția de președinte executiv este Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD și ministru al Apărării.

Jocurile de putere din interiorul PSD sunt într-o continuă evoluție și o parte dintre acestea vor fi tranșate la Comitetul Executiv, în timp ce deciziile majore vor fi adoptate în Congresul Extraordinar din 10 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.