Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Impas în Guvern pe scăderea prețului carburanților cu 1 leu/litru

gov.ro
Guvern

Coaliția de guvernare se află într-un punct mort după ce toate părțile ar fi ajuns la un acord ca prețul combustibilului să scadă cu 1 leu/litru, spun surse politice.

Premierul Nicolae Ciucă a analizat miercuri dimineață cu ministerele cu atribuții în domeniul fiscal-energetic, soluțiile pentru scăderea prețului carburanților, după care a urmat o discuție în coaliția de guvernare. PSD a propus, de exemplu, reducerea prețurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial.

Inițial, partidele s-au înțeles să înceapă demersurile pentru scăderea prețului la benzină și la motorină cu 1 leu/litru. Planul era ca Guvernul să ajungă la o înțelegere cu OMV în acest sens, iar ceilalți benzinari ar fi urmat să scadă și ei prețurile pentru că altfel toată lumea s-ar fi îmbulzit să alimenteze doar de la OMV și ceilalți ar fi rămas fără clienți, spun sursele citate.

Coaliția se află acum în impas pentru că și-au dat seama că dacă la benzină se poate pune planul în aplicare, pentru că România este stat exportator, la motorină lucrurile stau diferit, 25% din cantitatea de consum fiind importată. Din acest motiv, marja de câștig pentru benzinari la motorină este mult mai mică și scăderea prețului cu 1 leu / litru la motorină i-ar pune pe comercianți în situația să scoată bani din buzunar, au explicat surse din Executiv.

Membrii Guvernului încearcă să caute o soluție pentru a depăși punctul mort în care se află.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.